Droom wordt werkelijkheid voor Aboukhlal: 'Ik kan het nog steeds niet beseffen'

Reacties

Zakaria Aboukhlal leeft op een roze wolk na zijn doelpunt voor Marokko tegen België. De voormalig aanvaller van AZ maakte vlak voor tijd de 0-2, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide.

Droom wordt werkelijkheid voor Aboukhlal: 'Ik kan het nog steeds niet beseffen'
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

Aboukhlal (tegenwoordig speler van het Franse Toulouse) stond na afloop met een grote glimlach op zijn gezicht de NOS te woord. 'Dit is een droom die uitkomt. Ik kan het nog steeds niet beseffen', stamelde hij. Vooral niet omdat het lange tijd onzeker was of Aboukhlal het WK wel zou kunnen halen. In de laatste wedstrijd voor het eindtoernooi liep de aanvaller een klein scheurtje in de hamstring op, waardoor deelname aan het WK plotseling onzeker werd.

'Het zag er niet goed uit, maar op het moment dat ik het voelde, was ik al bezig met het herstel', vertelde Aboukhlal. 'Ik kon niet accepteren dat deze WK-droom uiteen zou spatten. De club zei dat ik zes weken nodig had, maar voor mij was dat onmogelijk. Ik heb gewerkt met een eigen dokter en hij heeft fantastisch werk geleverd. Ik heb hier de eerste acht dagen voor mezelf getraind. De bondscoach had me terug kunnen sturen, maar dat is niet gebeurd. Daar ben ik hem dankbaar voor.'

Aboukhlal viel tegen Kroatië al in en deed dat tegen België opnieuw. Nu was hij dus een gouden wissel, met zijn eerste doelpunt op een WK. Aboukhlal schoot raak op aangeven van Hakim Ziyech, die de prijs voor Man van de Wedstrijd in ontvangst mocht nemen.

Ziyech was wat minder euforisch dan Aboukhlal. 'We moeten lekker met beide benen op de grond blijven', zei hij. 'Het is allemaal leuk en aardig, vier punten, maar we zijn er nog niet.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 10 apr. 2023
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.