Nederlander Huijsen hoopt op debuut bij Juventus: 'Al is het maar een seconde'

Reacties

Het gaat steeds sneller met de ontwikkeling van Dean Huijsen bij Juventus. De zeventienjarige Nederlander speelde voor de zomer nog in de Onder-17, maar is inmiddels basisspeler bij de Onder-23 in de Serie C. Trainer Massimiliano Allegri nam de verdediger zelfs al op in zijn Europa League-selectie.

Nederlander Huijsen hoopt op debuut bij Juventus: 'Al is het maar een seconde'
© Pro Shots

In theorie kan Huijsen, die in december al zijn officieuze debuut maakte, dus minuten maken in Europees verband. De verdediger wacht nog op zijn officiële debuut voor De Oude Dame. Dat Allegri hem ziet staan, vindt Huijsen al een compliment. De Nederlander staat sinds de winter zelfs op de Europese A-lijst, die normaal gesproken is gereserveerd voor spelers van het eerste elftal.

'Ik moet op de A-lijst worden gezet, omdat ik nog niet langer dan twee jaar bij Juventus speel', legt Huijsen uit in een interview op VI PRO. 'Na twee jaar word ik pas gezien als homegrown. Dat de club me desondanks op de lijst zet, is dus extra bijzonder.'

Huijsen deed in december al mee in een oefenwedstrijd tegen Rijeka uit Kroatië. 'Ik stond op het veld met Locatelli, Moise Kean, Milik, Bonucci, alle grote namen. Spelers die ik voorheen alleen kende van FIFA. Stiekem hoop ik wel een keer te mogen invallen bij het eerste. Al is het maar een seconde, dat zijn geweldig zijn.'

Lees op VI PRO het hele verhaal met Dean Huijsen, die via Málaga bij Juventus terechtkwam en daar nu een stormachtige ontwikkeling doormaakt:

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Dean Huijsen
Meer over Dean Huijsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.