Nederland met Geertruida en Wieffer tegen Kroatië

Reacties

Het Nederlands elftal begint woensdagavond met Lutsharel Geertruida in de defensie aan het treffen met Kroatië, in de halve finale van de Nations League-eindronde. Bondscoach Ronald Koeman kiest verder voor een middenveld met Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong en Mats Wieffer.

Nederland met Geertruida en Wieffer tegen Kroatië
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Matthijs de Ligt haakte maandag af vanwege een kuitblessure en dus moest Koeman een vervanger aanwijzen als partner voor aanvoerder Virgil van Dijk in het hart in de defensie. De bondscoach kon kiezen tussen Geertruida en Jurriën Timber en gaf de voorkeur aan de Feyenoorder. Denzel Dumfries en Nathan Aké, die afgelopen zaterdag nog tegenover elkaar stonden in de Champions League-finale, staan op de flanken; dinsdag was al aangekondigd dat Justin Bijlow zou keepen.

Op het middenveld staat De Jong naast Wieffer. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Marten de Roon. Teun Koopmeiners speelt achter de voorhoede, die bestaat uit Donyell Malen, Cody Gakpo en Xavi Simons. Topscorer Memphis Depay ontbreekt vanwege blessureleed.

Het treffen tussen Nederland en Kroatië begint om 20.45 uur. De winnaar van dit duel neemt het zondag op tegen de winnaar van de clash tussen Spanje en Italië, die donderdag tegenover elkaar staan. Voor zondag staat er ook nog een troostfinale op de rol.

Lees hier de tactische duiding bij de opstelling van Oranje.

Volg Nederland - Kroatië via VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.