De Ligt mist eindronde Nations League met Oranje

Reacties

Matthijs de Ligt moet de eindronde van de Nations League met Oranje aan zich voorbij laten gaan. De 23-jarige verdediger van Bayern München heeft een blessure opgelopen en is na Memphis Depay volgende dragende kracht die wegvalt.

De Ligt mist eindronde Nations League met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

De Ligt ontbrak zondag al op de training, nadat hij tijdens de oefensessie van zaterdag een kuitblessure had opgelopen. Nu blijkt dat de 41-voudig international woensdag tijdens de halve finale tegen Kroatië niet inzetbaar is. Ook de finale of de troostfinale van zondag komt te vroeg voor de centrale verdediger.

Het is een tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman, die De Ligt tijdens de start van de EK-kwalificatie tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) ook al moest missen wegens een buikvirus. Tegen Gibraltar maakte de voormalig speler van Ajax en Juventus vervolgens zijn rentree in de basisopstelling.

De KNVB meldt dat Daley Blind na het wegvallen van De Ligt zal worden toegevoegd aan de selectie voor de eindronde van de Nations League, zodra de UEFA die wijziging heeft goedgekeurd. De 33-jarige verdediger van Bayern stond net als AZ-middenvelder Tijjani Reijnders op de stand-bylijst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.