Koeman wijst voorlopig Bijlow aan als eerste keeper

Reacties

Justin Bijlow staat woensdag op doel als het Nederlands elftal tegen Kroatië speelt in de finaleronde van de Nations League. Dit maakte bondscoach Ronald Koeman dinsdag bekend.

Koeman wijst voorlopig Bijlow aan als eerste keeper
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Koeman had zijn besluit over de keepers voor de persconferentie in Rotterdam bekendgemaakt aan zijn selectie en daarom wilde hij best één naam verklappen van zijn basisopstelling. 'Bijlow gaat keepen', was de bondscoach gedecideerd. Omdat de komende twee duels van Oranje in het Nations League-toernooi worden afgewerkt, bestaat de mogelijkheid op een penaltyserie. Koeman benoemde echter dat hij geen beslissing had genomen of hij eventueel gaat wisselen, mocht het uitdraaien op penalty's. Met Mark Flekken en Andries Noppert riep Koeman nog twee andere goalies op voor deze interlandperiode.

Bijlow keepte dit seizoen 34 wedstrijden voor Feyenoord, aan het begin van dit jaar raakte de goalie van de landskampioen geblesseerd en werd hij onder de lat vervangen door Timon Wellenreuther. Richting het einde van het seizoen maakte Bijlow zijn comeback bij Feyenoord en werd hij kampioen.

Voor de goalie wordt het duel met Kroatië zijn eerste interland sinds 13 november 2021, toen hij tegen Montenegro keepte in de WK-kwalificatieperiode. Onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal keepte hij in die periode in totaal zes WK-kwalificatieduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.