Nederland is voor WK-loting voorlopig ingedeeld in Pot 4

Nederland is voor de WK-loting van vrijdag voorlopig ingedeeld in Pot 4. Maar de ploeg van bondscoach Louis van Gaal kan ook nog in Pot 2 terechtkomen. Vrijdag wordt hiervoor geloot.

Nederland is voor WK-loting voorlopig ingedeeld in Pot 4

Op basis van de FIFA-wereldranglijst zou Nederland samen Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Rusland in Pot 4 geplaatst worden, terwijl Frankrijk in Pot 2 terecht zou komen. Maar dinsdag werd bekend dat ook Frankrijk deel uitmaakt van Pot 4 en dat door loting bepaald wordt welke van de negen landen afvalt.

Duitsland, Spanje, Zwitserland, België, Brazilië, Argentinië, Colombia en Uruguay zijn dankzij hun beschermde status als groepshoofd geplaatst in Pot 1. Ook zeker is dat Australië, Costa Rica, Honduras, Iran, Japan, Mexico, Verenigde Staten en Zuid-Korea Pot 3 vormen. Algerije, Chili, Ecuador, Ghana, Ivoorkust, Kameroen en Nigeria maken sowieso deel uit van Pot 2.

Omdat er een maximum van twee Europese landen per WK-poule is, kan het Europese land dat in Pot 2 terecht komt alleen aan een Zuid-Amerikaans land (Argentinië, Brazilië, Colombia of Uruguay) uit Pot 1 worden gekoppeld.

Vrijdag wordt duidelijk wie de tegenstanders van Nederland zijn. VI.nl volgt de loting 6 december vanaf 17.00 uur op de voet en komt daarna met reacties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen