Nederland is Portugal voorbij: Boulahrouz schittert in bijzondere video

Reacties

Nederland is Portugal gepasseerd op de coëfficiëntenlijst en dat wil men bij de Eredivisie CV weten ook. In een ludieke video van de Nederlandse competitie haalt Khalid Boulahrouz zijn gram.

Nederland is Portugal voorbij: Boulahrouz schittert in bijzondere video

Donderdagavond won Feyenoord van AS Roma en verloor Sporting Portugal van Juventus. Dat betekent dat Nederland nu zesde staat op de coëfficiëntenlijst en vanaf volgend seizoen twee ploegen direct de groepsfase van de Champions League in mag sturen. De nummer drie van de Eredivisie plaatst zich vanaf 2024/25 voor de derde voorronde van het miljardenbal.

De Eredivisie CV was al op het succes voorbereid. Direct na het laatste fluitsignaal bij Juventus-Sporting (1-0) verscheen er op YouTube een bijzondere video, met daarin een hoofdrol voor Boulahrouz. Als een soort maffiabaas neemt 'De Kannibaal' een koffertje met daarin de Champions League-tickets over. 'Bedankt, vrienden', zegt de voormalig verdediger vrolijk.

De video is een knipoog naar de beruchte WK-wedstrijd tussen Nederland en Portugal van zeventien jaar geleden. Tijdens de 'Slag van Nürnberg' was Boulahrouz een van de vier spelers die met rood werd weggestuurd. Nederland verloor deze wedstrijd met 1-0 en strandde daardoor in de achtste finale van het toernooi. Twee jaar eerder had Portugal op het EK van 2004 ook al van Nederland gewonnen, toen in de halve finale (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.