Juventus verslaat Sporting, Van den Brom krijgt pak slaag

Reacties

Juventus heeft donderdag goede zaken gedaan in het Europa League-tweeluik met Sporting Portugal. Ook voor Nederland betekende die Turijnse zege uitstekend nieuws.

Juventus verslaat Sporting, Van den Brom krijgt pak slaag
© Pro Shots

EUROPA LEAGUE

Juventus
Juventus
1 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Kort voor rust van het duel tussen Juventus en Sporting was het opeens even helemaal stil in het stadion in Turijn. Wojciech Szczesny gaf aan niet meer verder te kunnen, hij greep naar zijn borst en verliet het in tranen. Dat was even flink schrikken, maar Juventus kwam al snel met een verlossend statement dat na de eerste check alles oké bleek te zijn met de Poolse sluitpost.

De focus kon zo de tweede helft weer op het voetbal. Juventus en Sporting hielden elkaar lang in de houdgreep, maar in de 73ste minuut was het dan eindelijk raak voor de Bianconeri. Dusan Vlahovic kopte de bal na een hoge voorzet in, maar zag zijn inzet nog van de lijn gehaald worden, maar daar stond Federico Gatti nog om het beslissende tikje te geven: 0-1.

Juve trok die zege, mede dankzij een geweldige reflex van Mattia Perin, die in de ploeg kwam voor Szczesny, over de streep en bezorgde Nederland zo een enorme meevaller in de coëfficiëntenstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 1
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis schakelde met Union Berlin al een hoogvlieger uit de Bundesliga uit en wachtte met Bayer Leverkusen een nieuwe test. De Belgische stuntploeg bleek echter prima opgewassen voor die taak. Victor Boniface zette de bezoekers, waar Bart Nieuwkoop een basisplaats had, zelfs kort na rust op voorsprong: 0-1.

Leverkusen, met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker als wingbacks, moest zo in de achtervolging. De formatie van coach Xabi Alonso wist zijn voorgaande zeven duels op rij te winnen, maar moest donderdag hard werken om een thuisnederlaag te voorkomen. Uiteindelijk was het Florian Wirtz die tien minuten voor tijd nog de 1-1 binnenschoof. Daardoor is alles in evenwicht richting de return van volgende week in Brussel, die zal bepalen wie het in de halve finales tegen Feyenoord of AS Roma opneemt.

CONFERENCE LEAGUE

Lech Poznan
Lech Poznan
1 - 4
Fiorentina
Fiorentina

Lech Poznan-coach John van den Brom kreeg donderdag Fiorentina op bezoek in de kwartfinales van de Conference League. De bezoekers uit Italië kenden een vliegende start met een goal van Arthur Cabral in de vierde minuut. Kristoffer Velde deed relatief snel iets terug namens de thuisploeg, maar daarna denderde Fiorentina over de ploeg van Van den Brom heen. Door goals van Nico González, Giacomo Bonaventura en Jonathan Ikoné werd het liefst 1-4.

FC Basel
FC Basel
2 - 2
Nice
Nice

Wouter Burger (FC Basel) en Pablo Rosario (OGC Nice) hadden een basisplaats bij het Conference League-duel in Zwitserland. Mohamed Amdouni wist daarin tweemaal te scoren, maar omdat Terem Moffi hetzelfde deed namens Nice, was dat niet genoeg voor de overwinning. Met name onderstaande goal was bijzonder fraai.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.