Nederland dendert over België heen op coëfficiëntenlijst

Reacties

Door de overwinningen van Ajax en Feyenoord in Europa sluit Nederland deze Europese week af als nummer acht van de coëfficiëntenlijst. De Nederlandse clubs worden daarmee beloond voor een mooie opmars.

Nederland dendert over België heen op coëfficiëntenlijst
© Pro Shots

De Europese week werd mooi geopend door Ajax, dat zijn eerste Europese overwinning van het seizoen boekte door FC Midtjylland met 1-2 te verslaan. Ook Feyenoord zegevierde voor het eerst, middels een knappe 3-1 overwinning op CSKA Moskou. De Europese week had nog mooier kunnen worden, maar AZ (1-0 verlies tegen Real Sociedad) en PSV (4-1 verlies tegen PAOK Saloniki) konden geen gelijkspel of overwinning uit het vuur slepen.

De twee winstpartijen van Nederlandse clubs waren echter genoeg, omdat concurrent België het af liet weten. De vier Belgische clubs wonnen deze week niet, Club Brugge, Standard Luik, Antwerp FC en AA Gent gingen allemaal onderuit in de Champions League en Europa League. Daardoor kon Nederland het gat op de coëfficiëntenranglijst – dat voor het begin van deze week 0,1 punt bedroeg – gemakkelijk overbruggen.

Het feit dat Nederland nu achtste staat op de UEFA-lijst, is een knappe prestatie. In 2014 stonden we ook op die positie, maar het jaar 2017 sloot Nederland af als dertiende op de coëfficiëntenlijst. De goede prestaties van nu en de afgelopen jaren zorgen voor een zéér mooi toekomstperspectief voor Nederland, als in de komende jaren slechte resultaten wegvallen op de vijfjarige coëfficiëntenlijst. Als de Nederlandse clubs op deze voet doorgaan, mag er zelfs gedroomd worden (let wel: het is voorlopig nog echt een droom) van twee en mogelijk drie Nederlandse clubs in de groepsfase van de Champions League.


De huidige coëfficiëntenlijst

# Land Coëfficiënt Clubs actief
7 Rusland 37.549 4/ 6
8 Nederland 34.600 4/ 5
9 België 34.300 4/ 5
10 Oostenrijk 33.425 4/ 5
11 Schotland 30.375 2/ 4
12 Oekraïne 29.900 3/ 5
13 Turkije 29.700 2/ 5

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.