PSV hard onderuit na desastreuze tweede helft tegen PAOK

PSV heeft donderdagavond een flinke dreun geïncasseerd in de Europa League. De Eindhovenaren zaten op rozen tegen PAOK Saloniki, maar gaven het in een tijdsbestek van twintig minuten helemaal weg.

PAOK Saloniki
4 - 1
PSV
PSV

Door de zwaarbevochten zege op Cyprus van vorige week was PSV weer helemaal terug in Groep E en in Thessaloniki begon de ploeg van trainer Roger Schmidt dan ook prima. De bezoekers waren de bovenliggende partij en drukten dat overwicht na twintig minuten ook uit in de score. Na een fraai hakje van Mohamed Ihattaren werd Donyell Malen gevloerd in het zestienmetergebied. Eran Zahavi benutte de strafschop: 0-1.

De Israëlische spits kreeg na een uitstekende pass van Ibrahim Sangaré vervolgens een flinke kans op de 0-2, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. PSV kwam voor rust in defensief opzicht nauwelijks in de problemen en had de wedstrijd zo zonder groots te spelen wel onder controle. Na de hervatting stortte het echter als een kaartenhuis in elkaar bij de Eindhovenaren.

Al na drie minuten in de tweede helft viel de 1-1. Andrija Zivkovic haalde na een afgeslagen vrije trap uit en Stefan Schwab verlengde zijn inzet richting doel. Dat doelpunt gaf PAOK hernieuwde moed. De Grieken kregen plotseling vleugels, terwijl bij PSV al het vertrouwen ineens helemaal weg leek. In minuut 55 sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Gelegenheidsrechtsback Ryan Thomas verspeelde de bal, Zivkovic profiteerde daarvan: hij kapte Sangaré uit en schoot in de korte hoek raak.

Schmidt probeerde de vrije val van zijn ploeg met een dubbele wissel nog te remmen, maar PAOK rook bloed. Drie minuten na de 2-1 viel de derde goal alweer. Christos Tzolis kon vrij doorlopen richting het strafschopgebied van PSV, dat alleen maar achteruit liep, en schoot in de verre hoek raak. Niet veel later maakte Zivkovic er met zijn tweede van de avond ook nog 4-1 van.

Zo werd het een pijnlijke avond voor PSV, waar het gemis van onder anderen Denzel Dumfries duidelijk zichtbaar werd. Het was voor het eerst sinds 1955 dat PSV in een Europese wedstrijd vier tegendoelpunten kreeg in twintig minuten. Over drie weken krijgt de ploeg van Schmidt in eigen huis de kans op revanche tegen de Grieken.

Omonia Nicosia
0 - 2
Granada
Granada

Granada pakte vier punten uit zijn eerste twee Europa League-duels en had ook weinig moeite met Omonia Nicosia. Al na vier minuten opende Yangel Herrera de score. De opgave werd nog een stukje eenvoudiger toen Michal Duris bij de thuisploeg nog voor rust zijn tweede geel pakte. Luis Suárez zorgde in de tweede helft voor de eindstand. Granada blijft daardoor koploper in Groep E, voor PAOK. PSV staat nu derde.