NEC ziet captain Van Eijden na acht maanden terugkeren

Reacties

Rens van Eijden is op de weg terug bij NEC. De 34-jarige aanvoerder van de Nijmeegse ploeg speelde maandag een helft mee in een wedstrijd in de reservecompetitie tegen Fortuna Sittard. Voor Van Eijden was het zijn eerste wedstrijd sinds hij begin juli een kruisbandblessure opliep.

NEC ziet captain Van Eijden na acht maanden terugkeren
© Pro Shots

Van Eijden was op 23 mei nog degene die het bronzen schild omhoog mocht houden nadat NEC op bezoek bij NAC Breda promoveerde naar de Eredivisie. De verdediger slaagde zo in zijn missie die hij stelde nadat hij in 2018 terugkeer in Nijmegen. Daarvoor speelde hij tussen 2009 en 2016 al bij NEC. Ivan Márquez werd aangetrokken als zijn vervanger.

Ondertussen wachtte Van Eijden een lang revalidatietraject. De verdediger meldde zich regelmatig in De Goffert om contact te houden met zijn ploeggenoten. Het herstel verliep voorspoedig en Van Eijden zag NEC bij de rentree in de Eredivisie verrassen met een plek in de middenmoot. Ruim acht maanden na het noodlottige moment op de training deed de routinier weer eens mee in een wedstrijd. NEC speelde met 2-2 gelijk tegen Fortuna.

'Het is mooi voor Rens dat hij weer op het veld staat', reageerde trainer Rogier Meijer, die verder geen druk op de verdediger legt. Elke minuut die hij dit seizoen nog kan meepakken, is in de ogen van de oefenmeester mooi meegenomen. 'Tot nu toe gaat het heel goed. We bekijken het per week. Hij is fit en sterk. De competitie duurt nog een week of acht, dus het wordt krap. In de play-offs dan? Haha, dat is een goede. Wie weet.'

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.