Blessuredrama voor NEC-captain Van Eijden

Reacties

NEC is Rens van Eijden langer kwijt dan aanvankelijk werd gedacht. De 33-jarige verdediger liep tijdens de training een zware knieblessure op. Nu blijkt dat de aanvoerder van de Nijmegenaren zijn kruisband heeft gescheurd.

Blessuredrama voor NEC-captain Van Eijden
© Pro Shots

Van Eijden moet door de blessure een streep zetten door een groot deel van het seizoen. Een seizoen waarin NEC terugkeert in de Eredivisie, maar het lange tijd zonder zijn aanvoerder zal moeten stellen. Van Eijden wachten een revalidatie van zes tot negen maanden en is er mogelijk alleen in het slot van het seizoen bij.

De verdediger keerde in 2018 terug bij NEC na twee seizoenen bij AZ en wilde de Nijmeegse club terugbrengen naar de Eredivisie. Dat lukte afgelopen seizoen, met als slotstuk de play-off-finale tegen NAC Breda (1-2). Van Eijden ontbrak in die jaargang een aantal keer door blessures en schorsingen en toen was het gemis al groot.

Technisch directeur Ted van Leeuwen moet door de blessure aan het werk. NEC zocht al een centrale verdediger om een duo te vormen met Van Eijden. Nu is er een vacature centraal achterin bijgekomen. In de oefenwedstrijd tegen AZ speelden de jonge Kevin Bukusu en middenvelder Javier Vet naast elkaar.

NEC heeft verder nog Cas Odenthal en routinier Edgar Barreto als opties achterin. Beiden ontbraken tegen AZ vanwege blessure. De Nijmeegse club wil zich naast de plekken centraal achterin ook nog versterken met een spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.