NEC zegeviert bij Go Ahead mede dankzij fraaie treffer Tavsan

Reacties

NEC heeft zondag aan één goede helft voldoende gehad om Go Ahead Eagles te verslaan. De fraaie treffer van NEC-aanvaller Elayis Tavsan was het hoogtepunt van de wedstrijd. 

NEC zegeviert bij Go Ahead mede dankzij fraaie treffer Tavsan
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Vanaf de eerste minuut was NEC de gevaarlijkste ploeg. Tavsan kreeg na acht minuten al de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd geblokt. Ook Jordy Bruijn kreeg even later een schietkans, maar zijn inzet belandde in de handen van Go Ahead Eagles-doelman Warner Hahn.

Productief
Na een half uur was het wel raak voor de uitploeg. Tavsan kreeg de bal na een afgeslapen hoekschop goed voor zijn linkervoet en schoot de bal hard via Hahn in het doel. Het was sowieso een productieve fase voor de Nijmegenaren. De bezoekers kregen tien minuten voor rust een strafschop van scheidsrechter Erwin Blank omdat Cas Odenthal in het strafschopgebied vastgehouden werd door Luuk Brouwers. Bruijn profiteerde dankbaar: 0-2. Diezelfde Bruijn zorgde daarna bijna voor de derde treffer. Een vlotlopende aanval eindigde bij de middenvelder, die de bal tegen de paal volleerde.

In de tweede helft werd NEC wat slordiger. Souffian El Karouani kreeg vlak na rust weliswaar een goede kans op de 0-3, maar daarna veranderde het spelbeeld. De ploeg van Rogier Meijer hield de bal minder in de ploeg, waardoor Go Ahead sterker werd.

Sterker
Via Giannis Botos kreeg Go Ahead vervolgens een enorme kans, maar hij schoot de bal over. Niet veel later zeilde een indraaiende voorzet van Inigo Córdoba ook bijna binnen. De sterkere fase van de ploeg van Kees van Wonderen leverde uiteindelijk geen treffers op. De invallers Gerrit Nauber en Jacob Mulenga kregen nog wel een enorme kans. Nauber kopte op de paal en Mulenga schoot de bal van dichtbij naast.

NEC gaat door de zege over Go Ahead heen op de ranglijst en bezet nu de tiende plaats. Go Ahead is door de nederlaag nu de nummer elf van Nederland. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers

Go Ahead Eagles Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.