NEC wil langer door met nieuwe stand-in van Cillessen

Reacties

NEC is druk bezig om het contract van doelman Robin Roefs te verlengen. De twintigjarige keeper staat al jaren te boek als een groot talent. Na het vertrek van Mattijs Branderhorst is Roefs de vaste stand-in van Jasper Cillessen.

NEC wil langer door met nieuwe stand-in van Cillessen
© Pro Shots

Roefs doorliep de jeugdopleiding van NEC en is international van Oranje Onder-19. De afgelopen jaren was hij derde doelman, maar na het vertrek van Branderhorst schoof hij op in de pikorde. 'Hij heeft echt talent', vertelt technisch directeur Carlos Aalbers, die wel de zekerheid wilde hebben dat Roefs fit was. De jonge keeper miste vorig jaar de tweede seizoenshelft vanwege blessureleed.

'We hebben bij hem aangegeven dat hij onze tweede keeper zou worden als hij zich in de voorbereiding zou laten zien en kon aantonen dat hij fit was', vervolgt Aalbers. 'Ik denk dat menig technisch directeur een keeper van dertig jaar erbij had gehaald. Als ik aan de technische staf vraag of Robin er klaar voor is als Jasper morgen geblesseerd raakt en zij instemmen, dan kiezen we hiervoor.'

De huidige verbintenis van Roefs loopt volgende zomer af. De kans is groot dat het talent langer bij NEC blijft. 'We hebben een plan met hem en zijn in gesprek over een nieuw, langdurig contract. Als ik die keeper van dertig had aangetrokken, denk ik niet dat Robin een contractverlenging zag zitten.'

Lees op VI PRO meer over de stand van zaken bij NEC. Technisch directeur Carlos Aalbers geeft uitgebreid uitleg over de slechte seizoenstart en zijn transferbeleid.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.