FC Utrecht heeft met Branderhorst zevende versterking aan boord

Reacties

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Mattijs Branderhorst. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van NEC Nijmegen. Hij tekende in Stadion De Galgenwaard een contract tot medio 2025.

FC Utrecht heeft met Branderhorst zevende versterking aan boord
© Pro Shots

Branderhorst brak in 2015 door in het betaalde voetbal onder de lat bij Willem II. In Tilburg verdiende hij, na een uitleenperiode bij MVV, een transfer naar NEC. In Nijmegen liet Branderhorst zich voor het eerst echt gelden in de Eredivisie. Na de promotie in 2021 keepte Branderhorst alle duels op het hoogste niveau.

Afgelopen zomer kwam Branderhorst in Nijmegen echter in de knel te zitten. Oranje-international en clubicoon Jasper Cillessen kwam terug naar NEC, waardoor de doelman zichzelf plots op de bank terugvond. In het KNVB-bekertoernooi maakte hij echter, met name in een uitwedstrijd tegen Feyenoord, veel indruk.

In Nijmegen liep het contract van Branderhorst af. Bij FC Utrecht heeft de doelman zijn transfervrije status verzilverd. Tot vreugde van technisch directeur Jordy Zuidam. 'Mattijs is een echte prof en beschikt over een goede mentaliteit', liet de beleidsmaker weten via de officiële kanalen.

'In Tilburg, Maastricht en Nijmegen heeft hij door de jaren heen ervaring opgedaan', vervolgde Zuidam zijn betoog. 'Hij is een allround keeper en werkt goed samen met zijn verdedigers. Een echte teamplayer, die bewezen heeft zijn mannetje te staan op het hoogste niveau.'

Met Branderhorst haalt FC Utrecht alweer de zevende aanwinst voor het nieuwe seizoen in huis. Eerder werden al Marouan Azarkan (Feyenoord), Adrian Blake (Watford), Souffian El Karouani (NEC), Zidane Iqbal (Manchester United), Ole Romeny (FC Emmen) en Mats Seuntjens (RKC Waalwijk) aangetrokken. Daarnaast hield de club met Can Bozdogan, Modibo Sagnan en Anthony Descotte drie spelers die al actief waren in De Galgenwaard langer binnenboord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.