NEC wil direct na winterstop weer in 'open' Goffert spelen

Reacties

NEC wil op 15 januari, wanneer het thuis tegen Heracles Almelo speelt, het hele stadion weer kunnen openstellen voor publiek. Uit onderzoek is gebleken dat de tribunes in het Goffertstadion met een ontwerpfout kampen, maar dat de problemen relatief eenvoudig verholpen kunnen worden.

NEC wil direct na winterstop weer in 'open' Goffert spelen
© Pro Shots

Na de derby tussen NEC en Vitesse stortte een deel van de tribune waarop de supporters van de Arnhemmers stonden te hossen in. Royal HaskoningDHV werd als onafhankelijke partij ingeschakeld om onderzoek te doen naar dit incident. Uit vervolgonderzoek is nu gebleken dat ook de overige tribunedelen, met uitzondering van acht kortere delen, dezelfde fout berekende wapening hebben.

Goed nieuws voor NEC is dat de problemen opgelost kunnen worden, door de tribunedelen te versterken. De club gaat hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen: wanneer deze binnen is, kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. Bij de eerste wedstrijd na de winterstop hoopt NEC weer in een gerestaureerd stadion, en mochten de coronamaatregelen het toelaten met supporters terug op de tribune, te kunnen spelen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik hoopt voor 15 januari op een volledige openstelling van het stadion. 'Maar ook als we een deel kunnen openen zijn we al blij. Want onze achterban heeft aangegeven het liefst in De Goffert te spelen', zegt de bestuurder. 'Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid.'

Op de lange termijn wil NEC het stadion grondig verbouwen. De club kan het stadion kopen voor 7,6 miljoen en wil eromheen een vastgoedproject gaan ontwikkelen met tweehonderd appartementen. Ook het sportcomplex De Eendracht wordt aangepakt. Het stadion zal aan twee kanten een extra tribune krijgen, waarmee de capaciteit stijgt naar maximaal zestienduizend plaatsen. De verbouwing van het huidige onderkomen staat voor 2024 op de rol, waarna in de zomer van 2025 de nieuwe Goffert klaar moet zijn. Lees daar in onderstaand verhaal meer over: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.