NEC houdt gewilde KKD-revelatie El Karouani binnenboord

Reacties

NEC heeft het contract van Souffian El Karouani verlengd. De twintigjarige linksback is dit seizoen een van de revelaties in de Keuken Kampioen Divisie en ligt nu tot medio 2023 vast in Nijmegen. NEC voorkomt zo een transfervrij vertrek van El Karouani, die tot nu toe bovenaan staat in het spelersklassement van VI.

NEC houdt gewilde KKD-revelatie El Karouani binnenboord
© Pro Shots

El Karouani tekende vorige zomer een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Hij leek opnieuw de stand-in te worden van een andere linksback, maar hij greep zijn kans bij NEC. El Karouani miste tot nu toe geen wedstrijd bij NEC. In de competitie scoorde hij drie keer en leverde hij zes assists. Hij wordt gevolgd door verschillende clubs uit de Eredivisie.

'Ik ben heel trots dat ik mijn contract heb verlengd', geeft El Karouani aan op de clubsite van NEC. 'Dit seizoen heb ik een basisplaats gekregen van de trainer en voel ik ontzettend veel vertrouwen. Ik heb hier hard voor gewerkt en ben blij dat ik wederom veel stappen in mijn ontwikkeling heb gezet. De komende jaren moet ik deze lijn doorzetten en elke dag alles geven.'

Trainer Rogier Meijer laat zijn backs regelmatig opkomen, wat erin resulteert dat El Karouani en zijn ploeggenoot aan de rechterkant Bart van Rooij hoog op de lijst met succesvolle voorzetten van verdedigers staan. Wat kansen uit open spel betreft doet niemand het beter dan Van Rooij. El Karouani staat daar wel in de toptien.

Spelersklassement KKD

Speler Club Beoordeling
1. El Karouani NEC 6,80
2. Kallon SC Cambuur 6,64
3. Mühren SC Cambuur 6,63
4. Antonucci FC Volendam 6,61
5. Taylor Jong Ajax 6,59
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer El Karouani
Meer over El Karouani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.