NEC velt Vitesse weer in Gelderse derby

NEC heeft in Nijmegen voor de zesde keer op rij de Gelderse derby tegen Vitesse weten te winnen (2-0). Na rust was de thuisploeg een stuk beter, al vielen de beide doelpunten voor rust.

In die fase deden de twee rivalen namelijk niet veel voor elkaar onder. Vitesse opende ijzersterk maar vergat te scoren. NEC nam het initiatief daarna over en sloeg wel vrijwel direct toe.

Arjan Ebbinge opende in de 30ste minuut de score voor de Nijmegenaren. Uit een hoekschop van Resit Schuurman werkte de verdediger de bal binnen. Een kartier later zorgde Dejan Govedarica voor de 2-0. Rob Wielaert nam de vrije trap en de lange Serviër mocht vrij inkoppen.

In de tweede helft was er van een offensief van Vitesse nauwelijks sprake. De mannen van Edward Sturing hadden zelfs weinig in te brengen tegen NEC, dat in de vijf voorgaande thuiswedstrijden niet kon winnen.