NEC-trainer Meijer prijst jonge vervanger Cillessen richting Gelderse derby

NEC-trainer Rogier Meijer toonde zich na de ruime thuiszege op FC Utrecht verheugd met het optreden van keeper Robin Roefs, die Jasper Cillessen verving. De jonge doelman merkte dat de spanning in zijn lichaam snel verdween na zijn invalbeurt.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Cillessen ging na een half uur met een hamstringblessure naar de kant, waarna Roefs zijn debuut maakte in de hoofdmacht van NEC. 'Als je hoort dat je erin moet, gaan de zenuwen wel door je lichaam: hartslag omhoog en trillende handjes', gaf Roefs toe bij ESPN. 'Als je dan direct op 1-0 komt, is dat lekker. Ik kon er in de eerste helft lekker in komen.'

De kans is groot dat Roefs ook volgende week zondag tegen Vitesse onder de lat zal staan. 'Ja, we gaan het zien. We hebben een mooie wedstrijd voor de boeg', aldus de tweede doelman, die sinds zijn elfde bij NEC speelt. Na het duel met Utrecht werd hij toegezongen door de NEC-fans. 'Ik hoorde nog Roefs is on fire. De ereronde was wat onwennig, maar een mooi moment voor mij.'

NEC-trainer Meijer heeft alle vertrouwen in Roefs als vervanger van Cillessen. 'Soms is het beter als je je niet kunt voorbereiden op je debuut. Als je twee dagen van tevoren hoort dat je gaat spelen kun je al wat langer zenuwen hebben. Nu moest Robin er heel snel in. Hij heeft het meer dan uitstekend gedaan met een paar fantastische reddingen en hij straalde rust uit aan de bal. Knap als je er zo in komt', verklaarde Meijer.

Voorbeeldspits
FC Utrecht-collega Jans sprak van een 'verdiende nederlaag' tegen NEC. 'Wij waren in de eerste helft te verlegen en liepen veel te veel met de bal in plaats van spelen en doorbewegen. En zij stellen Bas Dost op: dat heeft geloond. Bij die eerste goal kopte Bas die bal door. Als je ziet hoe hij dan met alles wat hij in zich heeft dat duel aangaat, in de zestien, dat is de wijze waarop je over het hele veld de duels moet aangaan. We hadden de wedstrijd gewoon moeten beginnen met het lef en de overtuiging van onze tweede helft.'