NEC imponeert in leeg stadion en verslaat matig FC Groningen

Reacties

NEC heeft zondag in een leeg Goffertstadion de vijfde zege van dit Eredivisie-seizoen geboekt. De ploeg van trainer Rogier Meijer was te sterk voor FC Groningen, dat behoorlijk tegenviel en NEC de openingstreffer cadeau deed.

NEC imponeert in leeg stadion en verslaat matig FC Groningen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat NEC-Groningen in een nagenoeg leeg Goffertstadion werd gespeeld. Door het instorten van een deel van het uitvak en de mislukte zoektocht naar een alternatieve speellocatie koos de Nijmeegse club er noodgedwongen voor om tegen Groningen en volgende week tegen SC Heerenveen in een lege Goffert te spelen. Een deel van de seizoenkaarthouders bekeek de wedstrijd zondag net buiten het stadion, in de omloop waar vroeger de sintelbaan van het oude Goffertstadion lag.

Lege tribunes en het gehavende uitvak in het Goffertstadion.
© Pro Shots
Lege tribunes en het gehavende uitvak in het Goffertstadion.

De televisiekijker zal misschien hebben gedacht dat er net als vorig seizoen supportersgeluid aan de uitzending werd toegevoegd, maar het waren dus echt de fans van NEC die hoorbaar waren tijdens de wedstrijd. De Nijmeegse ploeg, die vorige week nog knap won van FC Twente, nam het initiatief op het eigen veld en creëerde mogelijkheden via Jordy Bruijn en Ali Akman. NEC slaagde er in die fase alleen niet in om aanvallend echt gevaarlijk te worden. Zo haalde Bruijn na een klein half uur veel te weinig uit een counter met Jonathan Okita aan zijn zijde.

Groningen stelde er bijzonder weinig tegenover en dankte doelman Peter Leeuwenburgh dat geen 1-0 werd. De keeper haalde een laag schot van Souffian El Karouani uit de rechterhoek en had ook een antwoord op een inzet van Elayis Tavsan. Voor de zekerheid dook Leeuwenburgh ook toen Bruijn van afstand een poging waagde die naast het doel leek te zeilen. Ondanks de kansen voor NEC leek de ruststand 0-0 te worden, tot de thuisploeg vlak voor rust profiteerde van een enorme fout van Groningen. Aanvoerder Mo El Hankouri wilde de bal van rond de middenlijn terugspelen op Leeuwenburgh, maar Ali Akman onderschepte de bal, de doelman van Groningen zat mis en de Turkse spits schoot raak in een leeg doel: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groningen-trainer Danny Buijs greep in de rust in en bracht aanvallende middenvelder Daleho Irandust voor verdediger Neraysho Kasanwirjo. De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft en stichtten gevaar via Tomás Suslov en El Hankouri. NEC hield echter stand en breidde de voorsprong direct na die dreigende fase van Groningen uit. De Nijmegenaren zetten de tegenstander op het verkeerde been met een snelle inworp. Okita ging op het doel af en stuitte nog op Leeuwenburgh, maar in de rebound was het Tavsan die - net als vorige week tegen FC Twente - scoorde voor NEC: 2-0.

Ook met een nieuwe aanval, met invallers Jørgen Strand Larsen, Patrick Joosten en Romano Postema slaagde het matige Groningen er niet in om te scoren in De Goffert en zo konden de NEC-fans net buiten het stadion hun feestje vieren. Dat was al helemaal het geval toen Okita er in de extra tijd ook nog 3-0 van maakte. NEC kwam door de zege op zeventien punten te staan en versloeg zo na PEC Zwolle, Heracles Almelo, Fortuna Sittard en Twente dus ook Groningen. De ploeg van Buijs bleef steken op tien punten.

De rapportcijfers:

NEC Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.