'Natrapscheids' Chapron kan eretitel op zijn buik schrijven

Reacties

De Franse spelersbond UNFP weigert om Tony Chapron in het zonnetje te zetten. De afscheidnemende arbiter kan de prijs voor beste scheidsrechter van het seizoen in de Ligue 1 vergeten.

'Natrapscheids' Chapron kan eretitel op zijn buik schrijven

Chapron verwierf dit seizoen bekendheid door een absurd incident tijdens FC Nantes - Paris Saint-Germain. De scheidsrechter struikelde in januari over de voeten van Diego Carlos en gaf de speler van Nantes in een reactie een schop na. Bovendien trok Chapron een tweede gele kaart voor de verbaasde Diego Carlos, die zo met rood het veld moest verlaten.

Chapron kreeg een maandenlange schorsing, maar toch werd de arbiter door zijn collega's aangewezen als de beste scheidsrechter van dit seizoen in de Ligue 1. Het moest gezien worden als een eerbetoon aan zijn carrière: de 46-jarige Chapron gaat na dit seizoen immers met pensioen en heeft zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau in Frankrijk reeds gefloten.

De UNFP, die op 13 mei de prijsuitreiking organiseert, is allesbehalve blij met het gebaar van de collega's van Chapron. De spelersbond heeft dan ook slecht nieuws voor de 'natrapscheids': 'Iedereen, of het nu bij de Franse voetbalbond is of bij onze organisatie, vindt het belachelijk dat Chapron deze prijs zou krijgen', zegt Philippe Piat, vicevoorzitter van de UNFP, tegen L'Equipe.

'We hebben voorgesteld dat de prijs naar Clement Turpin zou gaan, maar hij weigerde dit zelf', vervolgt Piat zijn uitleg. 'Wij van de UNFP weigeren om de prijs aan Chapron te geven, omdat dit een pure provocatie is. Zodoende zullen we op 13 mei geen prijs uitreiken aan de beste scheidsrechter uit de Ligue 1.' De trofee gaat nu naar Alexandre Castro, die is gekozen als beste scheidsrechter uit de Ligue 2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.