Nathan verpest jubileumduel Casillas en laat Benfica juichen

Reacties

FC Porto is tegen een verrassende nederlaag aangelopen op bezoek bij Belenenses: 2-0. Wat een feestje had moeten worden voor Iker Casillas, liep uit op een deceptie.

Nathan verpest jubileumduel Casillas en laat Benfica juichen

Casillas stond maandagavond in Estádio do Restelo voor de duizendste keer onder de lat op het hoogste niveau. Het bezoek aan Belenenses was zijn 833ste wedstrijd in het clubvoetbal, terwijl de Spanjaard ook 167 interlands speelde. Al na tien minuten moest de 36-jarige doelman de bal uit het net halen. Nathan, in de periode 2015-17 door Vitesse gehuurd van Chelsea, opende de score.

Daar bleef het niet bij, want in de zeventigste minuut maakte Maurides er op aangeven van Fredy 2-0 van. FC Porto had geen antwoord op de goals van Belenenses, waardoor Benfica na de 28ste speelronde koploper in Portugal is. Het verschil tussen beide clubs is één punt. Nummer drie Sporting Lissabon, dat zaterdag met Bas Dost verloor bij Sporting Braga (1-0), volgt op zes punten van Benfica.

FC Porto leek dit seizoen eindelijk weer eens op weg naar de landstitel. In 2013 werd de club voor het laatst kampioen, waarna Benfica vier keer de Primeira Liga won. Vrijwel het hele seizoen stond FC Porto bovenaan, maar na een eindsprint lijkt Benfica - met nog zes duels voor de boeg - nu de grote favoriet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.