Ramos zet zinnen op record Casillas: 'Zijn mentaliteit is ongelooflijk'

Reacties

De Spaanse bondscoach Julen Lopetegui is zeer onder de indruk van Sergio Ramos. De 31-jarige verdediger werd zondag voor de derde keer vader, maar meldde zich niet veel later alweer op de training van de Spaanse ploeg.

Ramos zet zinnen op record Casillas: 'Zijn mentaliteit is ongelooflijk'

'Sergio was bij de geboorte van zijn zoon en kwam vervolgens gewoon trainen. Hij heeft buitengewoon veel moeite gedaan om naar de training te komen, terwijl hij hem ook makkelijk had kunnen overslaan. Dit tekent zijn ongelooflijke mentaliteit en daarom houden we van hem', vertelt Lopetegui aan Cadena Ser.

De aanwezigheid van Ramos bij de training was niet zonder reden. De aanvoerder van La Roja heeft zijn zinnen gezet op het interlandrecord van Iker Casillas. De inmiddels 36-jarige doelman kwam liefst 167 keer uit voor Spanje, maar de vijf jaar jongere Ramos zit daar niet eens zo ver vanaf. Afgelopen vrijdag speelde hij tegen Duitsland zijn 150ste interland, dinsdag hoopt hij tegen Argentinië nummer 151 af te werken.

'Alles gaat zo snel in deze sport en daarom genieten we er misschien niet genoeg van, maar ik ben nog steeds trots dat ik mijn land vertegenwoordig. Dat is één van de mooiste dingen als voetballer. Je kunt terugkijken naar wat je bereikt hebt, dat is prachtig, maar ik wil door en nieuwe doelen bereiken. Hopelijk kan ik nog een tijd door en kan ik de recordinternational van Spanje worden', aldus de captain.

Ramos debuteerde in 2005 voor de nationale ploeg in het WK-kwalificatieduel met Servië (hoofdfoto). De eerste zeven jaar speelde hij als rechtsback, maar na het afscheid van Carles Puyol ging hij ook bij Spanje in het centrum spelen. In 2016 nam hij de aanvoerdersband over van Casillas en binnenkort hoopt hij dat ook met diens status van recordinternational te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.