Napoli heeft zichzelf zondag een zeer slechte dienst bewezen in de titelstrijd in Italië. De ploeg van trainer Luciano Spalletti verloor op eigen veld van Fiorentina en verzuimde zo om de koppositie te pakken in de Serie A. Ook Atalanta Bergamo liet zich verrassen.

Napoli
2 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Napoli had zondag goede zaken kunnen doen en in ieder voor even de koppositie in de Serie A kunnen grijpen. Milan speelt zondagavond nog, terwijl Inter - dat zaterdag wel met 2-0 won van Hellas Verona - een wedstrijd tegoed heeft. Fiorentina had echter weinig zin om mee te werken aan het Napolitaanse feestje. Na een klein half uur openden de bezoekers, waar Sofyan Amrabat in de basis stond, de score. Nicolás González stond op de juiste plek om een slecht weggewerkte voorzet tegen de touwen te werken. Voor rust had Napoli daar niet van terug, hoewel Mário Rui nog de lat raakte namens de thuisploeg.

Spalletti greep in de rust in en bracht bij het begin van de tweede helft Hirving Lozano in de ploeg voor Matteo Politano. Na een klein kwartier kwam ook Dries Mertens erbij en juist de Belg sloeg al snel toe. De topscorer aller tijden van Napoli schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de linkerhoek nadat Victor Osimhen een counter had opgezet. Heel lang kon de thuisploeg er echter niet van genieten, want Fiorentina zou er met de drie punten vandoor gaan. Na 65 minuten schoot invaller Jonathan Ikoné de bal bij zijn eerste balcontact binnen en daar kwam een dikke vijf minuten later de 1-3 van Arthur Cabral bij.

De spanning kwam nog wel terug in de wedstrijd toen Osimhen zo'n vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 2-3 maakte. De Nigeriaan nam de bal op de borst aan en schoot in een keer raak. Verder dan dat kwam de thuisploeg echter niet. Napoli bleef door de nederlaag op 66 punten steken, evenveel als Inter en één minder dan Milan. Milan speelt later op de zondag een uitwedstrijd tegen Torino. Inter komt vrijdag pas weer in actie, op bezoek bij Spezia.

Sassuolo
Sassuolo
2 - 1
Atalanta Bergamo

Atalanta zit in de kwartfinale van de Europa League, maar of de club ook volgend seizoen in Europa actief is, is nog maar de vraag. De formatie van trainer Gian Piero Gasperini verloor zondag van Sassuolo en zag concurrent Fiorentina wel winnen. Hans Hateboer stond in de basis bij de bezoekers. Hamed Traoré opende halverwege de eerste helft de score en scoorde na rust opnieuw. Hateboer was toen al naar de kant gehaald voor Davide Zappacosta. Teun Koopmeiners kwam bij het begin van de tweede helft in de ploeg, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Luis Muriel maakte in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer, daar bleef het bij: 2-1. Atalanta staat nu op de achtste plek in de Serie A.

Venezia
Venezia
1 - 2
Udinese
Udinese

Na vijf nederlagen op rij leek degradatiekandidaat Venezia eindelijk weer eens een punt te pakken. Udinese, met Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar op de bank, zag de voorsprong waar Gerard Deulofeu voor had gezorgd in de slotfase tenietgedaan worden. Spits Thomas Henry maakte na 86 minuten de 1-1, maar door een late goal van Rodrigo Becão ging Udinese er alsnog met de punten vandoor. Ridgeciano Haps, Tyronne Ebuehi, Niki Maënpäa en Dennis Johnsen stonden in de basis bij de club uit Venetië.