Napoli in slotminuten langs Siena, tweede plaats Lazio

Door op bezoek bij Sampdoria te winnen heeft Lazio Internazionale achterhaald op de ranglijst van de Serie A. De Romeinen staan nu tweede. Napoli knokte zich pas in de slotfase voorbij hekkensluiter Siena.

Sampdoria - Lazio 0-1Na ruim een halfuur was het de Braziliaanse middenvelder Hernanes die de enige treffer van de wedstrijd maakte. Het was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de Romeinen. Het schot van Hernanes verdween via Sampdoria-verdediger Daniele Gastaldello in het doel, waardoor voormalig AZ-doelman Sergio Romero kansloos was.

Door te winnen heeft Lazio, ten koste van Internazionale, de tweede plek in de Serie A ingenomen. De achterstand op Juventus bedraagt acht punten.

Palermo - Fiorentina 0-3Door onder meer twee doelpunten van Stefan Jovetic heeft Fiorentina zijn tweede winstpartij op rij geboekt. De eerste treffer viel in de vijftigste minuut, op aangeven van Juan Cuadrado. Zijn goal en Fiorentina's tweede viel in de 83ste minuut uit een strafschop. Met een heuse 'Panenka' werkte hij de bal in het doel.

Ook Gonzalo Rodríguez nam een minuut voor tijd nog een treffer voor zijn rekening vanaf de strafschopstip. Fiorentina heeft door de winst 35 punten, net zoveel als Internazionale. Het brengt de Toscaanse ploeg op de gedeelde derde plaats in de Serie A.

Siena – Napoli 0-2Na twee keer op rij te hebben verloren, viel er eindelijk weer eens wat te vieren voor Napoli. Zonder aanvoerder Paolo Cannavaro en Gianluca Grava – beiden werden afgelopen week zes maanden geschorst voor betrokkenheid bij matchfixing - kon Napoli lange tijd weinig uitrichten tegen hekkensluiter Siena.

Lang leken er geen doelpunten vallen in het duel. Totdat Christian Maggio in de 86ste minuut doel trof. Zoals wel vaker dit seizoen was ook Edinson Cavani nog trefzeker voor de ploeg uit Napels. Hij schoot een strafschop raak nadat Goran Pandev door Felipe naar de grond was gebracht.

Door de twee punten aftrek die Napoli eerder deze week kreeg, staat de ploeg nu met 34 punten op de vijfde plaats. Overige uitslagen:Torino - Chievo 2-0Bologna - Parma 1-2Atalanta Bergamo - Udinese 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.