Napoli-hoofdrollen voor Mertens, Lozano, Milik, Younes én topaankoop Osimhen

Reacties

Napoli is de voorbereiding op het nieuwe seizoen vrijdag begonnen, er waren direct absolute hoofdrollen voor alle ex-Eredivisionisten in Napolitaanse dienst, maar ook voor recordaanwinst Victor Osimhen.

Napoli-hoofdrollen voor Mertens, Lozano, Milik, Younes én topaankoop Osimhen
© Pro Shots

De ploeg van trainer Gennaro Gattuso begon de voorbereiding vrijdag op een bijzondere wijze. Napoli nam namelijk deel aan een mini-toernooitje en speelde twee wedstrijden van 45 minuten. De tegenstanders waren Castel del Sangro en L'Aquila, twee lokale amateurclubs. Het eerste duel werd direct met 10-0 gewonnen. In de pot tegen Castel del Sangro was zowel Arek Milik als Amin Younes op schot: beide ex-Ajacieden scoorden tweemaal. Man van de halve wedstrijd was echter Matteo Politano, die er drie maakte. Ook Giovanni Di Lorenzo, Gianluca Gaetano en Kalidou Koulibaly scoorden.

Niet veel later stond direct het tweede duel op de rol, tegen L'Aquila. Daarin scoorde Napoli zelfs nóg vaker: 11-0. Zeer bijzonder was de rol van Osimhen, die deze zomer voor zo'n tachtig miljoen overkwam van Lille OSC. Hij scoorde na 59 seconden al voor het eerst en had na acht minuten een hattrick te pakken. Daarna kopte Faouzi Ghoulam raak, maakte Lorenzo Insigne een hattrick en scoorden ex-PSV'ers Dries Mertens en Hirving Lozano allebei twee keer, waardoor het vanuit 'voormalig Eredivisie-oogpunt' een productieve dag was.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.