Nagelsmann wijst speciale vergelijking resoluut van de hand

Reacties

RB Leipzig staat voor zijn eerste wedstrijd in de knock-outfase van het toernooi om de Champions League. De Duitsers zijn voor de tweede keer in de historie present in het miljardenbal, maar reikten nog niet eerder tot de laatste zestien.

Nagelsmann wijst speciale vergelijking resoluut van de hand
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Hoofdtrainer Julian Nagelsmann wist met zijn club te overwinteren in een groep met Benfica, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg. Woensdagavond staat hij oog in oog met Tottenham Hotspur en trainer José Mourinho. Jaren geleden noemde Tim Wiese - toen als keeper actief bij 1899 Hoffenheim - de veelbelovende Duitse trainer al eens liefkozend Baby Mourinho.

De doelman deed dat vanwege Nagelsmanns winnaarsmentaliteit en grote voetbalkennis. Geconfronteerd met Wieses uitspraken van toen wil Nagelsmann nu echter niets weten van een affiche tussen de échte Mourinho en Baby Mourinho.

'Het is een wedstrijd tussen Leipzig en Tottenham Hotspur. En niet meer dan dat. Het is inmiddels acht jaar geleden dat Wiese mij Baby Mourinho noemde, maar dat duurde ook niet langer dan twee weken. Daarna noemde hij me weer Julian', zegt Nagelsmann in aanloop naar de wedstrijd.

'Deze wedstrijd is er dus gewoon eentje tussen Leipzig en Tottenham, niet één tussen Mourinho en Baby Mourinho. Ik heb overigens veel respect voor Mourinho. Hij heeft veel prijzen gepakt met grote clubs en twee keer de Champions League gewonnen.'

'Hij heeft zijn stempel gedrukt op het Europese voetbal en bij een paar zeer grote clubs', zegt Nagelsmann complimenteus. 'Ik geloof dat dit al zijn 59ste wedstrijd in de knock-outfase wordt? Voor mij is het pas de eerste. Natuurlijk is er dan sprake van groot respect.'

Leipzig gaat woensdag op bezoek in Londen en ziet Tottenham drie weken later terug in Duitsland. Nagelsmann is helemaal klaar voor het tweeluik. Hij weet dat collega Mourinho het moet stellen zonder vedettes als Harry Kane en Heung-Min Son, die door blessures absent zijn, maar dat betekent niet dat hij zijn eigen tactieken moet aanpassen.

'We hebben ons tot in detail voorbereid op Tottenham, het maakt daarbij niet uit of Kane of Son afwezig zijn of niet. Voor Tottenham zou het waarschijnlijk prettiger zijn als zij er wél bij waren geweest, voor ons scheelt het natuurlijk in de praktijk. Al verandert het als gezegd niets aan ons plan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.