Nagelsmann niet tevreden met voorbereiding

Reacties

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann is niet blij met zijn begin in Beieren. De coach, die voor veel geld werd overgenomen van RB Leipzig, heeft zijn selectie enkele dagen voor de officiële start van het seizoen nog niet op orde.

Nagelsmann niet tevreden met voorbereiding
© Pro Shots

Het gaat dan niet eens om de individuele kwaliteit van de selectie. Bayern München beleeft tot dusver een rustige transferzomer. David Alaba vertrok transfervrij naar Real Madrid, Dayot Upamecano is vooralsnog de grote aanwinst in Beieren. Het probleem voor Nagelsmann is dat zijn sterspelers nog maar weinig voetbal in de benen hebben richting de start van het nieuwe seizoen.

'De meeste spelers zijn pas de afgelopen dagen bij ons aangesloten', stelde Nagelsmann tegenover de Duitse pers na de verloren oefenwedstrijd tegen Napoli (0-3). 'We missen nog steeds de spelers die vorig seizoen veel hebben gespeeld. We hebben pas drie trainingen gehad met de spelersgroep, er is nog geen ritme', stelt Nagelsmann.

Veel tijd is er niet meer voor Bayern München. Komende vrijdag begint het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Bremer SV in de eerste ronde, daarna zijn Borussia Mönchengladbach (Bundesliga) en Borussia Dortmund (Duitse Super Cup) de tegenstanders. 'We spelen heel veel wedstrijden in augustus en september. We gaan deze situatie aanpakken, maar we hebben niet veel tijd om dit allemaal voor te bereiden en nieuwe dingen te introduceren.'

Bayern München speelde in de voorbereiding ook tegen Ajax, het werd 2-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.