Witte rook bij Los Blancos: Real Madrid bevestigt komst Alaba

Reacties

Real Madrid heeft de komst van David Alaba bevestigd. De Oostenrijkse verdediger maakt transfervrij de overstap van Bayern München en heeft voor vijf seizoenen getekend in Madrid.

Witte rook bij Los Blancos: Real Madrid bevestigt komst Alaba
© Pro Shots

Begin dit kalenderjaar meldden Spaanse media al dat Alaba een akkoord had bereikt met Real. Vlak daarvoor was duidelijk geworden dat de Oostenrijker zijn aflopende verbintenis met de Duitse kampioen niet zou verlengen.

Kort gezegd kwam het erop neer dat Alaba's zaakwaarnemer Pini Zahavi te hoog in de boom ging zitten met zijn salariseisen. 'Bij Bayern hebben we sportieve en financiële bovengrenzen: Robert Lewandowski en Manuel Neuer. Ik denk niet dat David zelf gelooft dat hij tussen deze twee collega's staat', zei technisch directeur Hasan Salihamidzic daarover in gesprek met Kicker.

Alaba vierde in het seizoen 2009/10 zijn debuut voor Bayern, toen Louis van Gaal als trainer van de Duitse recordkampioen fungeerde. Na een jaartje op huurbasis voor 1899 Hoffenheim te zijn uitgekomen, veroverde Alaba bij zijn terugkeer in 2011 een basisplaats.

De 28-jarige Oostenrijker was jarenlang niet weg te denken uit het eerste van Bayern: aanvankelijk als linksback en later als centrale verdediger. Zijn veelzijdigheid maakte hem extra gewild. Alaba stond naar verluidt ook in de belangstelling van clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain en Liverpool, maar het is Real dat toeslaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.