Moddergooien gaat verder: Alaba eist te hoge plek in salarispikorde Bayern

Reacties

David Alaba blaast met zijn salariseisen te hoog van de toren. Met die boodschap heeft technisch manager Hasan Salihamidzic zich gemengd in de publieke discussie rond de Oostenrijkse verdediger.

Moddergooien gaat verder: Alaba eist te hoge plek in salarispikorde Bayern
© Pro Shots

De aanhoudende onderhandelingen tussen Bayern München en Alaba over een nieuw contract voor de Oostenrijker worden steeds meer in de openbaarheid gevoerd. Erevoorzitter Uli Hoeness gaf de eerste aanzet door zaakwaarnemer Pini Zahavi 'een op geld beluste piranha' te noemen.

Het kamp Alaba reageerde als een adder gebeten op de verwijten dat de commissie een doorslaggevende factor was. Salihamidzic doet nu een volgende duit in het zakje met betrekking tot de rol van geld in de onderhandelingen.

Want volgens hem gaat het Alaba om de plaats in de salarispikorde bij Bayern. 'Bij Bayern hebben we sportieve en financiële bovengrenzen: Robert Lewandowski en Manuel Neuer. Ik denk niet dat David zelf gelooft dat hij tussen deze twee collega's staat', zegt Salihamidzic in Kicker.

'Zahavi denkt in andere dimensies. Dat mag hij, maar wij zullen hem daarin niet volgen. We gaan geen gekke dingen doen die hij misschien van andere clubs kent. En zeker niet in een tijd dat de omzet en de winst onder druk staan, in het voetbal zoals in heel het bedrijfsleven.'

De houding van Bayern betekent dat er drie opties zijn voor Alaba. Hij kan het aanbod alsnog accepteren, hij kan niet verlengen en in 2021 transfervrij vertrekken of Zahavi kan een club vinden die wel aan zijn eisen wil voldoen en de afkoopsom kan en wil betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.