Alaba bevestigt switch na dertien jaar, maar wie is de gelukkige?

Reacties

David Alaba vertrekt komende zomer definitief bij Bayern München. De 28-jarige Oostenrijker heeft de laatste hoop op een langer verblijf bij de Duitse grootmacht weggenomen.

Alaba bevestigt switch na dertien jaar, maar wie is de gelukkige?
© Pro Shots

Alaba beschikt over een aflopend contract en al langer was bekend dat onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zonder succes waren. De verdediger is gelinkt aan tal van Europese topclubs, maar Real Madrid wordt het vaakst genoemd als nieuwe club van de 76-voudig international. Ook Liverpool en Chelsea zouden nog in de race zijn. 'Ik heb nog niet besloten waar ik heen ga', bevestigde Alaba dinsdagmiddag.

Het aangekondigde afscheid in München betekent dat Alaba Bayern na dertien jaar zal verlaten. Hij werd in 2008 door de Duitse topclub opgepikt bij Austria Wien en groeide vanuit de jeugdopleiding door naar een belangrijke rol in het eerste elftal. Hij verliet Bayern in de eerste helft van 2011 even op huurbasis om ervaring op te doen bij 1899 Hoffenheim.

Alaba is met Bayern op weg om dit seizoen zijn tiende Bundesliga-titel te winnen. Hij won met Die Rekordmeister ook twee keer de Champions League, in 2013 en 2020. Bayern heeft met Dayot Upamecano al een vervanger gestrikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.