Ex-VVV'er Machach grijpt zijn kans met fraaie goal tegen Bayern München

Bayern München is zaterdag in de eigen Allianz Arena te kijk gezet door Napoli: 0-3. Het slotakkoord van de vriendschappelijke wedstrijd was voor een oude bekende uit de Eredivisie.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann gaf ten opzichte van het duel met Ajax afgelopen week (2-2) een aantal andere spelers de kans. Met Robert Lewandowski, Leroy Sané, Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka stonden er evengoed genoeg beoogde basispelers aan de atrap bij de Duitse kampioen.  Toch eindigde de eerste helft zonder doelpunten. Daarna begon het wisselen.

Halverwege de tweede helft sloeg Napoli toe. In een tijdsbestek van nog geen twee minuten scoorde Victor Osimhen tweemaal, beide keren op aangeven van Adam Ounas. Tien minuten voor tijd maakte Ounas plaats voor Zinédine Machach, de 25-jarige Fransman met Marokkaanse roots, die vorig seizoen nog op huurbasis voor VVV-Venlo speelde.

Voor de behendige spelmaker werd het een invalbeurt om niet snel te vergeten. In de 85ste minuut dribbelde hij richting het strafschopgebied van Bayern. Van een meter of twintig krulde hij de bal vervolgens buiten bereik van Sven Ulreich in de verre hoek: 0-3. Zo bezorgde hij de Italianen een eclatante zege.

Voor Machach is het een welkome opsteker. Hij heeft immers een moeizaam jaar in Venlo achter de rug. Bij VVV kwam hij tot nul treffers in 24 Eredivisie-optredens en raakte hij in opspraak vanwege een akkefietje met Ajacied Devyne Rensch. Machach heeft in Napels nog een contract tot medio 2022.