Nagelsmann neemt het op voor Mvogo: 'De kritiek is overdreven'

Reacties

Julian Nagelsmann is tevreden over de ontwikkeling die de aan PSV verhuurde Yvon Mvogo doormaakt. De coach van RB Leipzig vindt de kritiek op de doelman maar overdreven.

Nagelsmann neemt het op voor Mvogo: 'De kritiek is overdreven'
© Pro Shots

PSV huurt Mvogo voor twee seizoenen van Leipzig, maar de 26-jarige keeper blijkt niet de puntenpakker waar de Eindhovenaren naar op zoek zijn. Niet voor niets is PSV druk bezig met de komst van Joël Drommel, die inmiddels een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de club. De verwachting is dat PSV en Twente er binnenkort ook wel uit zullen komen met elkaar.

Drommel is de beoogde nieuwe eerste doelman voor PSV en dat is dan slecht nieuws voor Mvogo. De verwachting is dat hij aankomende zomer alweer terug zal keren naar Leipzig. Nagelsmann verbaast zich over hoe de doelman momenteel wordt behandeld.

Op zijn persconferentie werd de coach van Leipzig geconfronteerd met de kritiek vanuit Nederland op Mvogo. 'Ik vind de berichtgeving in de media overdreven', reageerde Nagelsmann volgens Kicker. 'Ik vind dat Yvon een stabiel seizoen speelt. Hij heeft misschien een of twee foutjes gemaakt, maar PSV in andere wedstrijden juist weer gered. Hij ontwikkelt zich absoluut in de juiste richting.'

Een reserverol bij PSV zou voor alle betrokken partijen slecht nieuws zijn, maar Nagelsmann liet open of Leipzig Mvogo vroegtijdig terug wil halen. De coach merkte op dat deze beslissing bij technisch directeur Markus Krösche en keeperstrainer Frederik Gössling ligt. 'Zij kunnen dat uitstekend beslissen', aldus Nagelsmann.

Bekijk hier al onze video's
Meer Mvogo
Meer over Mvogo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.