Nagelsmann mild voor De Ligt, boze Müller wel kritisch

Julian Nagelsmann vindt dat Matthijs de Ligt ondanks zijn hoofdrol bij de gelijkmaker van VfB Stuttgart een goede wedstrijd heeft gespeeld. De trainer van Bayern München leek het de Oranje-international niet kwalijk te nemen dat hij in de slotfase een penalty veroorzaakte.

© Imago
Bayern München
2 - 2
VfB Stuttgart

Bayern leek af te stevenen op een moeizame 2-1 zege tegen Stuttgart, totdat de bal in de extra tijd na tussenkomst van de VAR op de stip ging vanwege een overtreding van De Ligt op spits Serhou Guirassy. Er waren twijfels over die beslissing, maar Nagelsmann noemde die correct. De 35-jarige coach vond het ook niet nodig De Ligt te bekritiseren. 'Matthijs speelde een goede wedstrijd. Het is jammer dat hij de penalty incasseerde, maar dat kan gebeuren. We moeten verder.'

Door de late gelijkmaker speelde Bayern voor de derde keer op rij gelijk in de Bundesliga, waardoor het bezig is aan de slechtste seizoenstart in twaalf jaar. Bild spreekt ondanks de koppositie van een crisis. Voelt Nagelsmann de druk al? 'Druk is subjectief en komt van buitenaf. Wij blijven gewoon doorwerken, gaan morgen en maandag weer trainen en analyseren de tegenstander', doelde hij op het eerstkomende duel met Barcelona in de Champions League.

Bovendien vond Nagelsmann dat het met het spel van Bayern niet zo slecht gesteld was. 'We speelden de eerste dertig minuten niet goed, maar dat is vrij normaal na een Champions League-wedstrijd. Daarna hadden we een sterk kwartier en namen we verdiend de leiding. In de tweede helft hadden we kansen om de derde te maken en de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat deden we niet. Daardoor houden we uiteindelijk maar een punt over.'

Boos
Thomas Müller was een stuk kritischer. 'Ik ben voor het eerst dit seizoen boos. Boos op onszelf', zei de routinier na afloop bij Sky. 'Als we elke wedstrijd willen winnen, moet je doorgaan tot de laatste minuut, Engelse weken of niet.' Over de late gelijkmaker was Müller ook duidelijk. 'Dat we die goal nog tegenkrijgen… We mogen Stuttgart daar nooit de bal laten aannemen in het strafschopgebied. Als we bovenaan willen staan, moeten we eens goed naar onszelf kijken.'