Nagelsmann lovend over De Ligt: 'Hij is kandidaat voor een basisplaats'

Reacties

Matthijs de Ligt start vrijdagavond mogelijk in de basis als Bayern München het nieuwe Bundesliga-seizoen opent tegen Eintracht Frankfurt. Trainer Julian Nagelsmann had donderdag tijdens zijn persconferentie complimenten voor de zomeraanwinst.

Nagelsmann lovend over De Ligt: 'Hij is kandidaat voor een basisplaats'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 6
Bayern München
Bayern München

De Ligt maakte zaterdag net als Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui als invaller zijn debuut in het Super Cup-duel met bekerwinnaar RB Leipzig. Aangezien Bayern de seizoenouverture met 5-3 won, heeft Nagelsmann weinig reden om aan zijn basiselftal te sleutelen, maar de trainer gaf wel aan dat De Ligt een kandidaat is voor een basisplaats.

'Matthijs is een ongelooflijk belangrijke speler voor ons', zei Nagelsmann tijdens zijn perspraatje. 'In het veld coacht hij heel veel en probeert hij iedereen te helpen, maar een nieuwe speler moet ook de tijd krijgen om te wennen. Matthijs zal een heel belangrijke speler voor ons worden, maar de verdediging heeft het zaterdag ook goed gedaan.'

De Ligt is nog niet topfit, zo bleek eerder deze zomer na zijn komst van Juventus. Nagelsmann ziet dat de 22-jarige verdediger er echter alles aan doet om dat zo snel mogelijk te worden. 'Matthijs is een slimme jongen. Hij werkt hard, zelfs op de dagen dat we geen training hebben. Het gaat erom dat hij topfit wordt', aldus de 35-jarige trainer.

'Ik ben ervan geschrokken hoe De Ligt binnen is gekomen bij Bayern München'

Manuel Neuer kampte met maag-darmklachten en trainde donderdag opnieuw niet mee met de groep, maar de 36-jarige doelman zal wel meereizen naar Frankfurt. Ook miljoenenaanwinst Mathys Tel zit bij de wedstrijdselectie. De zeventienjarige aanvaller maakt een goede indruk op Nagelsmann. 'Hij is een heel goede dribbelaar en afmaker. Hij is een toptalent met veel potentie.'

Götze
Nagelsmann verwacht een pittig duel in Frankfurt en had een speciale vermelding voor Mario Götze. 'Ik ben erg gecharmeerd van hem, we houden zo nu en dan contact. Hij is een uitstekende speler, hij is goed voor Eintracht en de Bundesliga. Ik ben blij om hem morgen te zien en wens hem een goede wedstrijd toe, maar misschien niet té goed', lachte de coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.