Nagelsmann de gebeten hond in Oostenrijk wegens 'onsportieve actie'

Reacties

Een opmerkelijk moment tijdens het oefenduel van dinsdagavond tussen Duitsland en Oostenrijk heeft in het Alpenland voor de nodige ophef gezorgd. De Duitse bondscoach Jürgen Nagelsmann zou doelman Kevin Trapp hebben opgedragen een blessure te veinzen.

Nagelsmann de gebeten hond in Oostenrijk wegens 'onsportieve actie'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 0
Duitsland
Duitsland

Op beelden is te zien dat Nagelsmann vroeg in de tweede helft naar Trapp staat te gebaren, waarbij het erop lijkt dat hij tegen de keeper zegt dat hij moet doen alsof hij geblesseerd is. Het zou de 36-jarige bondscoach de tijd hebben gegeven om zijn ploeg na de rode kaart van Leroy Sané tactische instructies te geven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat maakte allemaal weinig verschil, want Duitsland ging in Wenen met 2-0 onderuit. Maar toch wordt er in Oostenrijk schande van gesproken. De krant Heute spreekt van een onsportieve actie van Nagelsmann en commentator Thomas König sprak tijdens de uitzending van een zielige actie die niet bij de Duitse nationale ploeg hoort.

Oud-international Herbert Prohaska deelde die mening als analyticus bij tv-zender ORF. 'Deze actie is zielig, dit komt heel zwak over van Duitsland. Zoiets doe je gewoon niet. Als trainer moet je in staat zijn om in korte tijd informatie door te geven.' En collega-analist Roman Mählich sprak van een 'ontzettend onsportieve actie'.

De Oostenrijkse onvrede is ook in Duitse media niet onopgemerkt gebleven. Bild heeft Nagelsmann en Trapp om een reactie gevraagd, maar die wilden niet reageren. Wel merkt het boulevardblad op dat Trapp na afloop tijdens een tv-interview bevestigde dat hij op dat moment echt last had van een blessure, al kon hij door.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.