NAC ondanks bescheiden succesje dieper in de problemen

NAC Breda heeft een puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag hield FC Groningen op een gelijkspel, maar is door de overwinning van De Graafschap toch dieper in de problemen gekomen.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 0
FC Groningen

Met de weer helemaal fitte Mitchell te Vrede terug in de spits ging NAC eindelijk weer eens fel van start. Groningen had het lastig in de beginfase en werd naar achteren gedrukt. Toch was de eerste echte kans van de wedstrijd er één voor de bezoekers. Na een subtiele pass van Samir Memisevic dook Thomas Bruns op voor keeper Benjamin van Leer, maar de volley van de middenvelder vloog over.

NAC zette daar een goede kans voor Gervane Kastaneer tegenover. De aanvaller werd in de diepte aangespeeld door Ramon Pascal Lundqvist, waarna hij oog in oog met Sergio Padt tegen de benen van de doelman schoot. Het waren de enige twee echte kansen van de eerste helft. NAC knokte onder leiding van het fanatieke publiek voor elke meter, maar Groningen bleef probleemloos overeind.

Toch ontsnapte de ploeg van trainer Danny Buijs vlak na rust toen Te Vrede na een goede voorzet van Giovanni Korte een opgelegde kopkans om zeep hielp. Het was een mooi begin van een tweede helft die wat meer kansen kende dan het eerste bedrijf. NAC ontsnapte aan de 0-1 na een enorme fout van Menno Koch, die de bal zomaar aan Ritsu Doan gaf. Het schot van de Japanner was een prooi voor Van Leer.

Twintig minuten voor tijd was Van Leer al geklopt bij een geweldige uithaal van Ludovit Reis: zijn knal spatte uiteen op het aluminium. Direct daarna dacht NAC op voorsprong te komen toen Padt een bal zomaar losliet en volgens de thuisploeg de bal vervolgens achter de doellijn weer opving. De arbitrage oordeelde echter dat de bal niet over de lijn was gegaan.

Omdat Doan vlak voor tijd nog een opgelegde kans voor Groningen verprutste en Kastaneer hetzelfde deed aan de overzijde, stapten beide ploegen met een punt van het veld. Belangrijk voor NAC in de strijd tegen degradatie, maar weinig waard omdat de grootste concurrent De Graafschap won bij PEC Zwolle (0-3). FC Groningen blijft middenmoter.