NAC krijgt na 1123 dagen eindelijk geld voor Vloet

Reacties

NAC Breda mag zich ruim drie jaar na dato verheugen op de transfersom voor Rai Vloet. De inmiddels 26-jarige middenvelder liet NAC in de zomer van 2018 achter zich en vertrok naar het Zwitserse FC Chiasso. Een maand later trok Vloet echter alweer naar Frosinone. Sindsdien wachtte NAC op het geld van Chiasso.

NAC krijgt na 1123 dagen eindelijk geld voor Vloet
© Pro Shots

Het leek erop dat het Italiaanse Frosinone Chiasso gebruikte voor een ingewikkelde transferconstructie om Vloet binnen te halen. Ondertussen ontving NAC geen transfersom vanuit Zwitserland. De Bredase club spande een zaak aan bij de FIFA en werd in het gelijkgesteld, maar Chiasso ging in beroep bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

De zaak bij het CAS diende op 27 april en donderdag ontving NAC het vonnis, waarin de club volledig in het gelijk is gesteld. NAC meldt in een statement op de eigen website dat de club nu bij Chiasso gaat vragen om de transfersom inclusief bijbehorende kosten.

Vloet is inmiddels alweer wat clubs verder. Na Chiasso en Frosinone stond hij onder contract bij Sint-Truiden en Excelsior. Sinds de zomer van 2020 is de middenvelder speler van Heracles Almelo, waar hij vorig seizoen met zeventien goals in 35 wedstrijden een belangrijke kracht was.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.