NAC haalt verbannen oud-aanvoerder na maanden plots weer bij selectie

Reacties

NAC Breda haalt Alex Plat terug bij de spelersgroep. De Volendammer trainde maandenlang afgezonderd van de groep, maar is gerehabiliteerd. Komende vrijdag keert hij in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch al terug in de wedstrijdselectie.

NAC haalt verbannen oud-aanvoerder na maanden plots weer bij selectie
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Aanvankelijk begon Plat het seizoen bij NAC als aanvoerder. De inmiddels ontslagen oefenmeester Robert Molenaar zag in Plat zijn verlengstuk naar het veld. De middenvelder leek een van de pilaren te moeten worden waarop de Bredanaars na een paar turbulente seizoenen wilden gaan bouwen. De toen nog 24-jarige captain was regelmatig de oudste veldspeler op het veld. Terwijl de club nog in een machtsvacuüm verkeerde, moest de Volendammer op het veld regelmatig water naar de zee dragen. In het dolende elftal van de Parel van het Zuiden kon Plat zich amper manifesteren. Als nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie ging NAC de kerstdagen in.

Na de aandelenoverdracht besloot NAC de belangrijkste posities in de club opnieuw in te vullen. Clubicoon Pierre van Hooijdonk werd gestrikt als commissaris technische zaken, Peter Maas werd bij SC Heerenveen weggeplukt als technisch directeur en Peter Hyballa werd voor een tweede ambtstermijn aangesteld als hoofdtrainer. Dat veranderde de koers in Breda, wat ook directe consequenties voor Plat had.

Naar de uitgang
De aanvoerder, symbool geworden voor de dramatische eerste seizoenshelft, zag zeven nieuwelingen gehaald worden door de nieuwe bewindsvoerders. Daarnaast werd jeugdspeler Aimé Omgba overgeheveld naar het eerste elftal. Voor de positie van Plat werd Casper Staring bij FC Twente weggehaald. De middenvelder tekende een contract voor drieënhalf jaar en werd door de club gezien als een van de nieuwe gezichten van het nieuwe NAC.

Met als doel om Plat richting de uitgang te drukken, werd de Volendammer vlak voor het verstrijken van de transferdeadline medegedeeld dat hij niet meer met het eerste elftal kon meetrainen. De captain, die zijn aanvoerdersband naar de op dat moment nog niet binnengehaalde Cuco Martina zag gaan, werd gesommeerd om iedere dag om acht uur op de club te komen. Met een fysiotherapeut moest hij zijn conditie op peil houden, waarna hij het trainingscomplex diende te verlaten zodra zijn teamgenoten arriveerden.

Veel tijd om een nieuwe club te vinden, was er voor Plat niet. Op zaterdag hoorde de controleur dat hij weg mocht, terwijl op dinsdag de markt al sloot. Het wekte verbazing op. Aan VI vertelde zaakwaarnemer Martin van Ophuizen voor een onmogelijke opdracht te hebben gestaan. 'Ik kan me voorstellen dat ze in het geval van een storende factor in de groep, bijvoorbeeld een vervelende persoonlijkheid of iemand die er met de pet naar gooit, zeggen dat diegene niet meer welkom is in het eerste elftal. Daar is bij Alex alleen geen sprake van', reageerde hij.

'We weten allemaal dat de winterperiode beperkt is', duidde Van Ophuizen de sitautie van Plat. Een vertrek was geen optie, vanwege de weinig mogelijkheden. Daarnaast tekende Plat enkele maanden daarvoor met zijn volle verstand nog een meerjarig contract. Ook gaf het kamp van Plat aan het contract niet zomaar in de prullenbak te gooien.

Terug bij de groep
Na ruim twee maanden alleen trainen, is de middenvelder nu door Hyballa terug bij de groep gehaald. Plots ziet NAC in de balafpakker een nuttige kracht in de strijd om een ticket voor de play-offs. Daarnaast geeft de club aan dat Plat het enige alternatief voor Staring is. Een prettige wending voor de middenvelder, die weer aansluit bij de groep en vrijdag zijn eerste Avondje NAC in maanden zal beleven. In een totaal andere situatie, want de club is tijdens zijn verbanning gestegen naar een achtste plaats. Die geeft recht op nacompetitie.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
5
MVV Maastricht
38
18
5
15
65-65
0
59
6
NAC Breda
38
18
5
15
64-64
0
59
7
VVV-Venlo
38
16
10
12
56-51
+5
58
8
FC Eindhoven
38
16
10
12
58-54
+4
58
9
Telstar
38
14
11
13
39-52
-13
53
10
De Graafschap
38
15
7
16
64-54
+10
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.