Na de knal van Kompany wisten ze in Liverpool dat het wéér niet ging lukken

Reacties

Het geduld van de Liverpool-aanhang wordt ernstig op de proef gesteld, nu er al bijna twee maanden niet meer gevoetbald is en het nog onduidelijk is of het Premier League-seizoen nog wordt afgemaakt. Al ruim dertig jaar wacht de zesvoudig winnaar van de Champions League/Europa Cup 1 op een volgende landstitel. Wanneer komt er eens een einde aan deze lijdensweg?

Na de knal van Kompany wisten ze in Liverpool dat het wéér niet ging lukken
© Pro Shots

Liverpool is er in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij geweest. Zoals in het seizoen 2013/14, onder Brendan Rodgers. Destijds stortte de titelhoop als een kaartenhuis in elkaar na een uitglijder van Steven Gerrard tegen Chelsea. En dan was er vorig seizoen, toen Liverpool eigenlijk alles goed deed. Het probleem was: dat deed Manchester City ook. Op weg naar de eindstreep gingen de ploegen van Jürgen Klopp en Pep Guardiola nek aan nek. Een misstap zou fataal zijn in de titelstrijd, zo wisten beide teams maar al te goed. De concurrent liet immers niets liggen.

De hoop van Liverpool was vandaag precies een jaar geleden opnieuw op Rodgers gericht. De Noord-Ier stond nu voor de groep bij Leicester City, dat op de voorlaatste speeldag op bezoek ging in het Etihad Stadium. Liverpool had zelf op de zaterdag met 2-3 gewonnen van Newcastle United en duimde op maandagavond voor een stunt van Leicester City bij Manchester City. Tot groot genoegen van alles en iedereen die Liverpool een warm hart toedraagt maakten The Foxes het The Citizens bijzonder lastig. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord. Dit werd interessant.

Ook in de tweede helft had City moeite om de gewenste opening te vinden. De Liverpool-hoop werd groter en groter, tot de bal twintig minuten voor tijd van John Stones naar Vincent Kompany ging. De aanvoerder van City had wat ruimte voor zich, stoomde op en werd niet aangevallen. Natuurlijk had hij weer op zoek kunnen gaan naar een pass, een combinatie. Maar dat had eerder niets opgeleverd. En dus probeerde Kompany het  maar eens met een schot van afstand. Dat bleek de juiste keuze te zijn.

© Pro Shots

Het Etihad Stadium ontplofte toen de bal het net raakte. Leicester-keeper Kasper Schmeichel was volstrekt kansloos bij de ziedende uithaal van Kompany, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Het was een doelpunt om nooit meer te vergeten, een doelpunt dat later ook werd uitgeroepen tot het mooiste doelpunt van het Premier League-jaar. En een doelpunt dat in één keer een einde maakte aan alle Liverpool-hoop. Er waren weliswaar nog twintig minuten te gaan, plus een laatste speeldag, maar alles en iedereen rondom Anfield wist na de goal van Kompany: het ging ook dit jaar niet lukken.

City trok de wedstrijd na de Belgische streep over de eindstreep en maakte op de laatste speeldag geen fout bij Brighton & Hove Albion. De ploeg van Guardiola eindigde daardoor op 98 punten, een punt meer dan Liverpool. Het was bijna een perfect seizoen geweest voor de manschappen van Klopp, die ten koste van Tottenham Hotspur de Champions League wonnen. Bijna. De knal van Kompany gaf de Premier League-nachtmerrie voor Liverpool echter toch nog een vervolg.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.