MVV mist koppositie, Volendam klimt naar vierde plek

MVV verspeelde maandagavond dure punten met het oog op de koppositie. Na het duel in Maastricht ging FC Volendam naar huis met een overwinning, waardoor de ploeg zich mengt in de race om het kampioenschap.

MVV – FC Volendam 3-4MVV heeft in de race om het kampioenschap dure punten laten liggen. In eigen huis kwam de ploeg uit Maastricht nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Nathan Rutjes, maar zag het FC Volendam uiteindelijk met een 4-3 overwinning naar huis gaan.

Doelpuntenmakers namens de ploeg van trainer Hans de Koning waren Michiel Kramer (twee doelpunten), Robert Mühren en topscorer Jack Tuyp (links op de foto met Kramer), die alweer zijn zestiende competitietreffer van dit seizoen aantekende. Het slotakkoord was echter voor MVV, waar Mark Veldmate en Malcolm Esajas de spanning terugbrachten in de slotfase.

FC Volendam komt door deze winstpartij op drie punten achterstand op MVV, dat tweede staat met een punt minder dan koploper Sparta. De ploeg van trainer René Trost speelde echter een wedstrijd minder dan Sparta. FC Den Bosch – FC Eindhoven 3-1FC Den Bosch heeft de Brabantse derby tegen FC Eindhoven met 3-1 gewonnen. Belangrijke spelers aan de zijde van Den Bosch waren Tom van Weert en invaller Anthony Biekman.

De achttienjarige Biekman stond koud in het veld toen hij in de 76ste minuut de 2-1 voorsprong aantekende in zijn debuutwedstrijd. De aanvaller verving acht minuten daarvoor Jeffrey Vlug in de ploeg van trainer Jan Poortvliet.

In de eerste helft had Anthony van den Hurk beide ploegen op gelijke hoogte gebracht nadat Tom van Weert de Bosschenaren op voorsprong zette. Diezelfde Van Weert bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-1.

Den Bosch bezet door de winst de elfde plaats, terwijl Eindhoven hekkensluiter is in de Jupiler League.

Go Ahead Eagles – SC Veendam 1-1GO Ahead Eeagles heeft maandagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Veendam. Namens het elftal van trainer Erik ten Hag tekende verdediger Bart Vriends in de tweede helft de openingstreffer aan, maar Veendam kwam vlak voor tijd langszij door Sander Rozema.

Go Ahead bezet na het gelijkspel in Deventer de negende plaats in de Jupiler League met 27 punten uit achttien wedstrijden. SC Veendam bezet na achttien wedstrijden de tiende plaats met 25 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.