Luirink helpt Sparta met late goal aan onverdiende zege

Gijs Luirink heeft Sparta behoed voor puntenverlies. De verdediger maakte de enige goal in een wedstrijd die Cambuur verdiende te winnen: 1-0.

Bij Sparta waren Aldair Cruz Vicente en Stef Peeters voor het eerst van de partij. Linksachter Cruz Vicente verving de geblesseerde Donovan Slijngard, terwijl Peeters op de plek van de op het Afrika Cup-toernooi actieve Toni Varela stond.

Voorin keerde Donovan Deekman terug in de basis. Aanvallend slaagde Sparta er echter niet in een bres in de defensie van Cambuur Leeuwarden te slaan. De Friezen kregen in het eerste kwartier van de wedstrijd zelfs drie goede kansen en bleven voor rust de bovenliggende partij.

Sandro Calabro kreeg in de tweede helft de beste mogelijkheid namens de Rotterdammers, maar Cambuur bleef domineren. Doelman Nico Pellatz hield Sparta overeind. Erik Bakker kreeg, oog in oog met de Duitse goalie, de beste mogelijkheid: zijn stift ging over. In de blessuretijd had Sparta alle geluk. Gijs Luirink nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening en bezorgde Sparta zo een onverdiende zege.

Sparta bezet met 36 punten uit achttien duels de eerste plaats in de Jupiler League. MVV, dat maandagavond thuis tegen FC Volendam speelt, heeft 35 punten uit zestien wedstrijden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.