MVV dendert door naar promotieplekken na zege in Zwolle, koploper Heracles verliest

Dé winnaar van de dertiende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie is MVV geworden. De formatie van Maurice Verberne won met 0-1 bij PEC Zwolle door een goal van Sven Blummel. De Limburgers passeren PEC daarmee op de ranglijst en naderen als de nieuwe nummer twee koploper Heracles Almelo tot op een punt. De ploeg van John Lammers gooide op bezoek bij Almere City namelijk een 0-2 voorsprong te grabbel: 3-2. Dirk Kuijt en ADO Den Haag verloren met 2-1 bij Helmond Sport.

Almere City FC
3 - 2
Heracles Almelo

Al vroeg scoorde Samuel Armenteros na een fraaie steekbal van Marko Vejinovic, de marge werd verdubbeld door een goal van Emil Hansson, de man in vorm in de ploeg van Lammers. Tegenvaller was wel dat Armenteros de strijd ook al vroeg in de wedstrijd geblesseerd moest staken.

Vroeg in de tweede helft bracht Stije Resink de spanning terug met een zwabberschot dat Michael Brouwer te machtig was, en amper een halve minuut later rondde Ilias Alhaft een fraaie aanval af. Saillant detail: beide spelers stonden nog geen twee minuten in het veld. Joey Jacobs zette de polder helemaal op zijn kop door op aangeven van Anthony Limbombe, die overigens alle drie de assists leverde, de 3-2 te maken.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 1
MVV Maastricht

MVV greep acht minuten voor de pauze de leiding. Na een uitbraak zeilde een van richting veranderd schot van Sven Blummel binnen. Het was een doelpunt tegen de verhoudingen in. PEC had zelf al in de openingsfase nagelaten om te scoren: Apostolos Vellios mocht afstormen op het doel, maar zag doelman Romain Matthys redding brengen op zijn schot. Aan het begin van de tweede helft stuitte Vellios op de buitenkant van de paal met een kopbal en dus leed PEC de derde nederlaag van het seizoen.

FC Den Bosch
3 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Faris Hammouti zette FC Den Bosch al snel op 1-0 in deze provincietwist, zijn goal bekroonde een knappe actie van Stan Maas. Danny Verbeek maakte na een klein uur spelen 2-0 door een counter koppend tot doelpunt te promoveren. Joey Konings kopte van dichtbij 3-0 binnen, waarna Thomas Marijnissen en Jort van der Sande nog wat terugdeden voor de Bredanaars. Het bleef echter bij 3-2.

FC Eindhoven
2 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Het balbezit in deze miniversie van de Eindhovense stadsderby was in de eerste helft voor de PSV-beloften, maar op het scorebord van het Jan Louwers Stadion stond al snel een voorsprong voor Eindhoven. Spits Charles-Andreas Brym kopte een voorzet van Jasper Dahlhaus binnen. Heel lang bleef het daarbij, maar in de slotfase leken fraaie goals van Johan Bakayoko en Fode Fofana ervoor te zorgen dat de punten toch mee naar De Herdgang gingen. Brym scoorde echter nog tegen, zodat het in 2-2 eindigde aan de Aalsterweg.

De Graafschap
2 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Na ruim een kwartier brak Danzell Gravenberch de ban door een strafschop te benutten. Siem de Jong, die al op de paal had geschoten, miste kort daarop de opgelegde kans op 2-0. Daarna werd het saai op de Vijverberg. Diep in blessuretjd werd de zege veilig gesteld: Hicham Acheffay maakte de 2-0 en verzekerde zodoende de punten voor de manschappen van Adrie Poldervaart.

Helmond Sport
2 - 1
ADO Den Haag

Op De Braak reageerde Helmond Sport positief op het vertrek van trainer Sven Swinnen. Al vroeg in de wedstrijd zette Håkon Lorentzen de Brabanders op 1-0. Denzel Hall zette de Hagenaars met een knappe goal op 1-1, maar Helmond kwam weer op voorsprong. Martijn Kaars was trefzeker, nadat hij vijf minuten eerder al een penalty had gemist. Zodoende won interim-trainer Tim Bakens zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke.

Roda JC Kerkrade
4 - 1
Jong FC Utrecht

Hoofdrolspeler in het Parkstad Limburg Stadion was in de eerste helft Mees Rijks. De aanvaller scoorde vroeg in de wedstrijd 0-1, maar haalde de rust niet na twee knullige gele kaarten. Daar zat nog de gelijkmaker tussenin: Arjen van der Heide nam een hoekschop die via een Utrecht-speler in het doel zeilde. Met elf tegen tien had Roda het na rust makkelijk: Romano Postema, Dylan Vente en Phil Sieben zorgden voor de 4-1 uitslag.

Telstar
Telstar
2 - 2
FC Dordrecht

In een spectaculaire eerste helft kwamen beide ploegen tweemaal tot scoren. Jaymillio Pinas sloeg al in de eerste minuut toe met een diagonaal schot (0-1), maar het antwoord van Telstar volgde snel. In de derde minuut zorgde Tom Overtoom met een schot van buiten het strafschopgebied voor de 1-1. Aanvoerder Glynor Plet kopte de 2-1 binnen uit een corner, waarna Pinas de stand weer in evenwicht bracht. De tweede helft ging een stuk geruislozer voorbij, al raakte Jonathan Mulder namens Telstar nog wel de paal met een kopbal.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
Jong AZ
Jong AZ

Na een kwartier werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege door vuurwerk ontstane rook, verder was de openingsfase niet zo enerverend. Na een klein halfuur kwam AZ echter op voorsprong. Na slordig balverlies van VVV pikte Soulyman Allouch de bal op en stelde hij Iman Griffith in staat om te scoren. Sven Braken kopte de 1-1 binnen uit een vrije trap van Thijme Verheijen; in de slotminuut van de eerste helft ontstonden drie grote kansen voor AZ, waarvan er geen enkele in ging. De 1-2 kwam er na de pauze alsnog: Yusuf Barasi bezorgde AZ de volle buit.