Muniain verlengt bij harde onderhandelaar Athletic

Reacties

Iker Muniain heeft zijn contract bij Athletic Bilbao tot medio 2019 verlengd. In de verbintenis is een ontsnappingsclausule van 45 miljoen euro opgenomen.

Muniain verlengt bij harde onderhandelaar Athletic

Het kind van de club heeft op 22-jarige leeftijd al 254 officiële optredens voor Athletic achter zijn naam staan. De linksbuiten, die ook als spits uit de voeten kan, debuteerde op zijn zestiende in de hoofdmacht van de Basken. De behendige aanvaller geldt nog steeds als één van de grootste talenten van Spanje.

Vorige zomer zette de eenvoudig Spaans international zijn krabbel onder een verbintenis tot medio 2017, ook toen bedroeg de ontsnappingsclausule 45 miljoen euro. Wie Muniain weg wil halen uit het noorden van Spanje moet dus over een flinke zak geld beschikken. De Basken gelden als harde onderhandelaars.

Manchester United moest vorig jaar nog de gelimiteerde afkoopsom van 37 miljoen euro betalen voor Ander Herrera. Twee jaar eerder was het Javi Martínez die de Spaanse subtopper voor een forse som geld verliet. Bayern München telde de ontsnappingsclausule van veertig miljoen euro neer voor de verdedigende middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.