Muniain bezorgt Barcelona eerste competitienederlaag

Barcelona is de tik die het kreeg in Amsterdam nog niet te boven. In navolging van de Champions League-nederlaag tegen Ajax (2-1), gingen de Catalanen zondag ten onder tegen Athletic de Bilbao: 1-0.

Muniain bezorgt Barcelona eerste competitienederlaag

In San Mamés was de ploeg van trainer Gerardo Martino opnieuw geen schim van zichzelf. En dat terwijl de Spaanse grootmacht dit seizoen slechts één keer gelijkspeelde en de overige dertien competitieduels won. Daar kwam zondag een einde aan.

Barça had moeite het spel te dicteren, laat staan gevaarlijk te worden. Neymar, Xavi en Alexis Sánchez namen doelman Gorka Iraizoz meermaals onder vuur, maar imponeren deed de aanval van Barcelona niet. Het gemis van Lionel Messi liet zich opnieuw merken.

De Argentijn kampt nog altijd met een spierblessure. Waar de bezoekers zonder hun sterspeler geforceerd op zoek gingen naar de openingstreffer, was het uiteindelijk Iker Muniain die de wedstrijd besliste in Baskisch voordeel. Hij reageerde alert op de voorzet van Markel Susaeta.

Ondanks de nederlaag blijft Barcelona aan kop in de Spaanse competitie. De eerste plaats moeten de Catalanen nu wel delen met Atlético Madrid, dat net als Barça veertig punten heeft. Bilbao stijgt door de sensationale winstpartij naar plaats vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen