Müller voorkomt met assists heldenrol Benschop, wereldgoal Gnabry

Charlison Benschop speelde dit seizoen meer in het tweede elftal van Hannover 96 dan in het eerste, maar zaterdag had de Nederlander plotseling een basisplaats tegen Bayern München. Dankzij een goal van Benschop mocht Hannover zelfs hopen op een goed resultaat in de Allianz Arena, maar Bayern maakte uiteindelijk geen fout: 3-1.

Arjen Robben ontbrak nog bij Bayern vanwege een blessure, maar Thomas Müller keerde na een afwezigheid van zes weken terug in de basis bij Der Rekordmeister. De aanvaller annex middenvelder is hersteld van een hamstringblessure en was tegen Hannover direct belangrijk voor zijn ploeg, met twee assists. Al in de vijfde minuut creëerde Müller de eerste kans van de wedstrijd, maar Arturo Vidal raakte de bal niet goed en Philipp Tschauner kon redden.

Thomas Müller was bij zijn rentree direct belangrijk voor Bayern München.

De keeper van Hannover moest constant blijven opletten, want Bayern begon sterk. Vidal raakte in de achtste minuut de paal, voordat hij tien minuten later alsnog scoorde. De Chileen leek een voorzet van Müller naar Robert Lewandowski te willen koppen, maar de spits raakte de bal niet en de kopbal van Vidal viel in een keer binnen. Even later scoorde Lewandowski wél, maar dit doelpunt werd door de videoref afgekeurd vanwege buitenspel.

Uit het niets kon Hannover vervolgens op gelijke hoogte komen, toen het een strafschop kreeg na een overtreding van Sven Ulreich op Felix Klaus. Niclas Fullkrug benutte de penalty, maar moest deze opnieuw nemen, omdat er te vroeg werd ingelopen. De tweede poging werd gekeerd door Ulreich en dus kwam Bayern met de schrik vrij. Het bleek echter uitstel te zijn, want uit een corner kopte Benschop tien minuten voor rust alsnog de 1-1 binnen.

Een droom werd werkelijkheid voor Charlison Benschop: scoren in de Allianz Arena.

Bayern voerde de druk in de tweede helft op en James Rodríguez en Corentin Tolisso waren al gevaarlijk geworden, voordat Kingsley Coman de voorsprong voor de thuisploeg herstelde. Opnieuw schreef Müller een assist op zijn naam: de voorzet van de Duitser was perfect en met de afronding van de Fransman was ook niet veel mis. Müller had zijn werk met twee assists gedaan, werd vervangen en zag vanaf de kant hoe Lewandowski kort voor tijd uit een penalty voor de beslissing zorgde: 3-1.

1899 Hoffenheim - RB Leipzig 4-0
Bayern liep met de overwinning op Hannover uit op achtervolger RB Leipzig, dat hard onderuit ging bij 1899 Hoffenheim. De thuisploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong via een fraai doelpunt, voorbereid door Lukas Rupp. De middenvelder tikte een harde inspeelpass schitterend door naar Nadiem Amiri, die in de verre hoek hard raak schoot.

Feest bij Hoffenheim na de openingstreffer van Nadiem Amiri.

Deze goal kwam behoorlijk uit de lucht vallen, want Leipzig was in de beginfase de betere ploeg. De bezoekers gingen dan ook vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker en Naby Keïta kwam daar dicht bij, maar hij schoot over. Veel meer kansen kreeg Leipzig in de eerste helft niet, terwijl Hoffenheim nog een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Kort na rust mocht Hoffenheim alsnog de tweede treffer vieren, toen Ibrahima Konaté zonder succes op buitenspel speelde en Serge Gnabry dit afstrafte. De international zorgde even later ook voor veruit de mooiste goal van de middag in de Bundesliga, toen hij zag dat Péter Gulácsi ver voor zijn doel stond. Gnabry schoot net voorbij de rand van de middencirkel (!) binnen voor de 3-0.

Voormalig Heerenveen-spits Mark Uth maakte er zelfs nog 4-0 van en dus kreeg Leipzig een ongenadig hard pak slaag. De nummer twee van de Bundesliga heeft nu zes punten minder dan koploper Bayern en kan later dit weekend worden ingehaald door Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach.

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1-3
FC Augsburg heeft zich op de zevende plaats genesteld. Daarvoor was het dank verschuldigd aan Alfred Finnbogason. De IJslandse aanvaller was verantwoordelijk voor twee van de drie treffers tegen FSV Mainz 05, dat na vijf thuiszeges op rij als verliezer van het veld stapte. Kort voor rust tekende Finnbogason uit een strafschop voor de 0-2. In de slotfase besliste hij kort na de aansluitingstreffer van Gerrit Holtman de wedstrijd na een counter, die was ingeleid door Jeffrey Gouweleeuw.