Müller prijst onverwachte held: 'Echt een coole gozer'

Reacties

Binnen de Duitse selectie wordt vol bewondering gekeken naar Niclas Füllkrug, die onbevangen een belangrijke rol heeft afgedwongen. Na zijn belangrijke goal tegen Spanje krijgt de 29-jarige aanvaller van Werder Bremen complimenten van bondscoach Hansi Flick en Thomas Müller.

Müller prijst onverwachte held: 'Echt een coole gozer'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Duitsland
Duitsland

De onbevangenheid spatte ook van het schot af waarmee Füllkrug tegen Spanje zijn tweede interlanddoelpunt maakte. De laatbloeier, die pas in de laatste oefenwedstrijd voor het WK debuteerde bij de nationale ploeg, aarzelde geen moment toen de bal goed voor hem viel in het Spaanse strafschopgebied. Füllkrug knalde de bal de bal in de verre kruising alsof het niets was. Een manier van afwerken die hem typeert, volgens Müller.

'Fülli is echt een coole gozer', zei de 33-jarige aanvaller bij ZDF. 'Hiervoor is hij aan de selectie toegevoegd. Hij heeft een mooi soort zelfvertrouwen en viel echt lekker in vanavond', aldus Müller, die nog hoopvol is over plaatsing voor de achtste finale. 'Het was geen vlekkeloos optreden van ons, maar we hebben nog steeds kansen. We hebben 1-1 gespeeld tegen een van de topfavorieten.'

Flick was ook onder de indruk van de wijze waarop Füllkrug inviel. 'Hij deed het erg goed met de wilskracht waarmee hij inviel. Er zat overtuiging in dat schot. We hadden nog de kans om de 2-1 te maken, maar die lieten we liggen. Daar moeten we aan werken, want dat heeft met vertrouwen te maken', aldus de bondscoach, die zijn team een compliment gaf voor de getoonde veerkracht.

Füllkrug reageerde nuchter na een van de meest memorabele wedstrijden in zijn carrière. De afmaker uit Hannover deed net alsof scoren op zo'n belangrijk moment tegen een tegenstander van dit kaliber de normaalste zaak van de wereld voor hem was. 'We moeten gewoon rustig blijven. We kunnen nu met een goed gevoel naar de laatste groepswedstrijd toeleven. Hopelijk verloopt dan alles volgens plan', predikte hij rust op weg naar het beslissende duel met Costa Rica.

Bekijk hier de scenario's waar Duitsland rekening mee moet houden in de zo spannende Groep E.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.