De scenario's op een rij: zo kan Duitsland de poulefase overleven

Reacties

Duitsland heeft slechts één punt gepakt in de eerste twee groepswedstrijden, maar heeft nog een aardige kans op het bereiken van de achtste finale. We hebben de scenario's na de 1-1 tussen Spanje en Duitsland op een rij gezet.

De scenario's op een rij: zo kan Duitsland de poulefase overleven
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Duitsland
Duitsland

Het is duidelijk dat Spanje de favoriet is om poulewinnaar te worden. Het scenario waarin het misgaat voor de Spanjaarden is wel erg onwaarschijnlijk. Het team van bondscoach Luis Enrique moet dan verliezen van Japan en óf Costa Rica moet winnen van Duitsland óf de Duitsers moeten winnen van Costa Rica en het verschil in doelsaldo goedmaken. Spanje heeft na twee duels kijkend naar het doelsaldo een voordeel van acht goals ten opzichte van Duitsland.

Voor Duitsland is de opdracht heel simpel: er moet gewonnen worden van Costa Rica en vervolgens is het hopen op een gunstig resultaat bij Spanje – Japan. Wint Duitsland en wint Spanje, dan is Duitsland door. Wint Duitsland met minstens twee goals verschil en is er een gelijkspel tussen Spanje en Japan, dan is Duitsland ook door.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bij het scenario met een zege van Duitsland met één goal verschil en een gelijkspel tussen Spanje en Japan is de uitkomst minder rechttoe rechtaan. Het doelsaldo van Japan en Duitsland is in dat geval gelijk. Dan is het aantal gescoorde doelpunten doorslaggevend. Op dit moment heeft Duitsland twee keer gescoord en Japan ook. Is na het puntenaantal en het doelsaldo het aantal gescoorde doelpunten aan het einde van de rit ook nog gelijk, dan pas is het onderling resultaat doorslaggevend. Dat onderlinge resultaat is in het voordeel van Japan ten opzichte van Duitsland na de verrassende zege van de Japanners in de eerste groepswedstrijd.

Bepalend voor de stand:
- Puntenaantal
- Doelsaldo
- Aantal gescoorde doelpunten
- Onderling resultaat
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.