Joker Füllkrug tegen Spanje de Duitse redder in nood

Reacties

Duitsland is met de schrik vrijgekomen in de clash met Spanje. De Duitsers wonnen in de tweede groepswedstrijd wederom niet, maar dankzij Niclas Füllkrug oogt de uitgangspositie gek genoeg nog niet zo slecht. Een heerlijk voetbalgevecht eindigde in een gelijkspel.

Joker Füllkrug tegen Spanje de Duitse redder in nood
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Duitsland
Duitsland

De nederlaag tegen Japan in de eerste groepswedstrijd zorgde voor grote teleurstelling in Duitsland en een storm van kritiek. Bondscoach Hansi Flick gooide het roer desondanks niet volledig om. Hij voerde slechts twee wijzigingen door. Leon Goretzka en Thilo Kehrer begonnen in plaats van Kai Havertz en Nico Schlotterbeck. Voor Duitsland was het duel met Spanje een heel ander soort wedstrijd, een duel waarin het veel minder de bal had. In het eerste kwartier zelfs minder dan 25 procent. Spanje ging door met wat het tegen Costa Rica (7-0) zo indrukwekkend gedaan had: domineren en de bal rond laten gaan.

Het eerste gevaar kwam zondagavond ook van de Spanjaarden. Dani Olmo haalde van afstand hard uit en zag de bal via Manuel Neuer tegen de lat gaan. Het team van bondscoach Luis Enrique was vervolgens enkele keren dreigend via Ferran Torres. Op het middenveld maakten Gavi en Pedri opnieuw indruk, waardoor Duitsland de Spanjaarden lastig onder druk kon zetten. Het was een vermakelijk schouwspel in het Al Bayt Stadium, weliswaar zonder veel grote kansen. Wel leek Duitsland vlak voor rust toe te slaan via Antonio Rüdiger. Zijn kopgoal uit een vrije trap van Joshua Kimmich werd door Danny Makkelie afgekeurd na inmenging van VAR Pol van Boekel.

De stand van zaken in Groep E dwong Duitsland in de tweede helft meer risico te nemen. Na rust werd sneller en intensiever druk gezet door het team van Flick. Luis Enrique reageerde daarop door in de 54ste minuut met Álvaro Morata een echte spits binnen de lijnen te brengen. Dat was een gouden zet. De Madrileen anticipeerde acht minuten na zijn entree geweldig bij een voorzet van Jordi Alba. Morata kwam op precies het juiste moment voor zijn directe tegenstander Niklas Süle. De invaller werkte de bal met een knappe voetbeweging in de korte hoek voorbij Neuer: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Flick kon niet aarzelen na die tegengoal. Het was code rood bij Duitsland en hij moest reageren. Er werden drie wissels doorgevoerd en met Füllkrug en Leroy Sané werden ten koste van Thomas Müller en Ilkay Gündogan twee frisse aanvallers binnen de lijnen gebracht. Duitsland zette aan en werd gevaarlijk via Jamal Musiala. Het negentienjarige toptalent stuitte in kansrijke positie met een hard schot op Unai Simón.

Het was een voorbode van wat komen ging. Musiala bezorgde de Spaanse defensie tien minuten voor het einde opnieuw grote problemen. De aanvallende middenvelder draaide flitsend weg bij Rodri en bracht Füllkrug in stelling. De invaller haalde verwoestend uit: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 29-jarige spits van Werder Bremen die pas in november debuteerde voor de nationale ploeg, zorgde met die goal voor opluchting in Duitsland. Als er in de laatste groepswedstrijd gewonnen wordt van Costa Rica, dan is de kans erg groot dat de Duitsers doorgaan naar de achtste finale. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.