Müller blijft hopen op Lewandowski: 'Ribéry wilde ook naar Real Madrid'

Reacties

Thomas Müller heeft de hoop op een langer verblijf van Robert Lewandowski bij Bayern München nog niet opgegeven. De Duitse routinier wijst erop dat er in het verleden wel vaker spelers wilden vertrekken, om vervolgens toch te blijven.

Müller blijft hopen op Lewandowski: 'Ribéry wilde ook naar Real Madrid'
© Pro Shots

Lewandowski verklaarde onlangs dat zijn tijd bij Bayern erop zit, maar de clubleiding houdt de Poolse topspits vooralsnog aan zijn tot 2023 lopende contract. De soap houdt de Duitse media flink bezig, nu heeft ook Müller zijn zegje gedaan in gesprek met Kicker. De 32-jarige assistkoning wijst erop dat Lewandowski nog een geldig contract heeft. 'Mijn wens is dat hij nog jarenlang mijn aanvalspartner blijft.'

Lewandowski denkt daar dus duidelijk anders over. Waar Müller net als doelman Manuel Neuer onlangs zijn handtekening zette onder een nieuw tweejarig contract, wil de 33-jarige goalgetter deze zomer vertrekken bij Bayern. Barcelona is zijn beoogde bestemming. Na de recente uitspraken van beide kampen lijkt een langere samenwerking er ook niet meer in te zitten, maar Müller ziet nog een opening.

'In de zomerstop hebben we al veel meegemaakt', doelt hij op de transferperikelen uit het verleden. 'Denk alleen maar aan de vertrekwens van Franck Ribéry naar Real Madrid.' De Franse vleugelspits kon in 2009 naar De Koninklijke vertrekken, maar Bayern liet hem niet gaan. Uiteindelijk bleef Ribéry bij de Duitse recordkampioen. Achteraf noemde de dribbelaar dat een van de beste beslissingen van zijn leven.

Ribéry schitterde nog vele jaren in het shirt van Bayern en vertrok uiteindelijk pas in 2019 op 36-jarige leeftijd. Müller twijfelt er niet aan dat ook Lewandowski weer als vanouds zijn doelpunten zou maken, als hij toch besluit te blijven. 'Elk speler die op 1 september nog in München onder contract staat, zal ook goed willen spelen. Dat staat vast. Want aan slecht spelen, beleeft geen enkele speler plezier.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.